„Рилски спортист“ загуби у дома от „Свобода“, Петър Аджов: Това ни е нивото

Борбеният таран Петко Петков се представи добре в мача със „Свобода”.

Герой за гостите от Пещера стана Явор Въндев с две попадения във вратата на Райчев

 

Отборът на „Рилски спортист“ изигра най-слабия си мач от началото на сезона и съответно загуби у дома от тима на „Свобода“ (Пещера) с 1:2 в среща от 3-тия кръг на Югозападната трета лига. В герой за гостите от родопския град се превърна Явор Въндев със своите две попадения във вратата на Марио Райчев.

Срещата започна с лек превес на гостите, които разиграваха по-добре в средата на терена и често тормозеха защитата на „Рилецо“. Още тогава пролича, че тимът от Самоков не се намира в най-добрата си кондиционна форма. Въпреки превеса на „Свобода“ при една от редките контраатаки на „Рилски“ Петко Петков бе изведен отлично в 11-ата минута, но пропусна да отбележи. След това положение „Рилски“ сякаш повярва в силите си и изравни играта, като все по-често отваряше работа на стража на гостите Станислав Томов. В 29-ата минута Ивайло Захариев-Пиф също пропусна да открие резултата за самоковци.

Само три минути по късно Петко Петков получи удобна топка в наказателното поле на гостите от „Свобода“, но ударът му с глава мина над напречната греда на Томов.

Максимата във футбола „Когато не вкарваш, ще ти вкарат“ заработи с пълна сила и няколко минути по-късно, нападателят на пещерци Явор Въндев разстреля Марио Райчев за 0:1. При гола остана съмнение, че Въндев си е спрял топката с ръка при паса към него, но главният рефер Борислав Ненков не реагира.

През втората част отборът на „Рилски спортист“ започна по-агресивно, с атаки по фланговете. При една от тях в 62-рата минута с нов пропуск се отчете Иван Иванов след удар с глава. В 65-ата минута Петко Петков напредна по фланга, намери с отличен пас влезлия на почивката Кольо Чахов, който възстанови равенството за 1:1.

В последните 20 минути на срещата гостите от Пещера започнаха често да лежат по терена почти при всяко съприкосновение с играч на „Рилецо“. Самоковци търсеха настойчиво втория гол, но крайните защитници на „Свобода“ се справиха.

В последната минута на мача Явор Въндев получи добра топка пред пеналта на самоковци, напредна и от близко разстояние направи резултата 1:2. Силите на „Рилецо“ не стигнаха за нищо в оставащите три добавени минути на мача.

Въпреки загубата и незадоволителната игра на „Рилски спортист“ двама играчи се отличиха и показаха силна и сърцата игра, както и борба за всяка една топка – защитникът Иван Иванов и борбеният таран Петко Петков.

Старшията на „Рилски спортист“ Петър Аджов бе видимо разочарован от загубата.

„Това ни е нивото и не трябва да се заблуждаваме, че можем да постигнем кой знае какви резултати през сезона. Тепърва ще имаме много проблеми, ако не променим коренно нещата. Отчитам, че загубата се дължи най-вече на факта, че половината отбор тренираха само един ден през седмицата. Няма как да постигнем резултати без ефективни тренировки“, каза той.

След този кръг „Рилски спортист“ падна до незавидната 13-а позиция в зоната на изпадащите, с отрицателна голова разлика 4:5, с 3 точки актив. Следващия кръг самоковци гостуват в Драгалевци на ЦСКА-1948.