Шамкалов и Таушанов донесоха победата на „Беласица” срещу „Рилски спортист”

Отборът на „Беласица”

 Петър Аджов: През второто полувреме петричкия тим го покри късметът, иначе можеше да си тръгнем с едната точка

 

Трудна, но заслужена победа постигнаха футболистите на „Беласица” срещу отбора на „Рилски спортист”

като домакини. И този път се оказа, че наистина гостуващият тим е традиционно корав съперник за петричките състезатели.

През първата част на мача Кабранов и Таушанов не успяха отблизо на два пъти срещу вратаря на гостите. До края на първата част на срещата отличните намеси на вратаря на „Беласица” Благой Стоянов бяха причина да не се достигне до отбелязване на гол от страна на гостите. Той показа завиден рефлекс след ударите на Богослов Тодоров и Ангел Максимов от „Рилски спортист”.

Втората част започна отлично за петричкия тим. В 53-тата

минута при меле пред вратата на гостите Аспарух Шамкалов с топовен изстрел изпрати топката във вратата на гостите за 1:0. Две минути по-късно Мартин Таушанов тръгна на скорост по десния фланг към вратата на гостите и изпрати кълбото в мрежата за 2:0. В 71-вата минута най-добрият футболист на гостите Петко Петков с далечен шут изненада вратаря на „Беласица” за 2:1. До края на мача непростими пропуски за „Беласица” направиха Владимир Кабранов, Мартин Таушанов и Тодор Кръстев.

„Още от началото пресирахме отбора на гостите. За съжаление Владимир Кабранов, Любомир Граминов и Марти Таушанов не успяха да преодолеят вратаря на „Рилски спортист” от удобни положения. Още през първото полувреме можехме да решим нещата в наша полза. На полувремето направих смяна, която се оказа удачна, след като пуснах в игра Стефан Назъров на мястото на Иван Марчев. Засили се десният фланг, откъдето идваха опасностите на гостите. Радващото бе, че през първата третина от второто полувреме отбелязахме две попадения. Отново непростими пропуски направиха Марти Таушанов, Тодор Кръстев и Аспарух Шамкалов. Наша грешка бе наказана с гол, отбелязан от Петко Петков от гостите. Накрая можеше да се достигне и до нещо нежелателно и така вместо с победа с повече голове да разочароваме феновете с равенство”, коментира след мача Иван Златински – старши треньор на „Беласица”.

„Честитя победата на „Беласица”. Щом са краен победител, значи са ни надиграли. Много негативно повлия непосилната жега на терена в Коларово. Сами си вкарахме головете. През първото полувреме домакините уцелиха веднъж гредата и проиграха няколко голови положения. Богослов Тодоров и Ангел Максимов също можеше да отбележат голове във вратата на „Беласица”, но техният вратар бе блестящ. През втората част на мача първите 15 минути бяхме надиграни от отбора на домакините и тогава след наивни грешки инкасирахме два гола в нашата врата. В интерес на истината след това заиграхме далеч по-добре и накрая петричкия тим го покри късметът, иначе можеше да си тръгнем с едната точка”, каза Петър Аджов – старши треньор на „Рилски спортист”.