Роберт от Перник надупчен с 5 куршума в шията и главата пред шефа си Сашо Печения, МВР: Захранвали са дискотеките с кокаин и трева, Бацилите ги конкурирали

Робърт Величков

 

Конкуренция на пазара за дрога, връзка с тримата заподозрени за взривения банкомат в Сапарева баня, лични дрязги – това са част от версиите, по които върви разследването за разстреляния в сряда през нощта наркодилър – 25-годишния Роберт Величков, заявиха пернишки криминалисти.

Категорично е, че авторите на кървавото престъпление са двама. Роберт е бил надупчен с 5 куршума в шията и главата пред погледа на шефа си Александър Николов, известен като Сашо Печения, сочи информация, получена от антимафиоти от ГДБОП. Двете водещи версии, по които се работи, са нарковойна или опит да бъде запушена устата на Величков, тъй като бил свидетел по няколко дела за наркотрафик в спецсъда. Възможно е обаче да става въпрос за стара вражда между пернишки бандити или неуредени взаимоотношения.

Припомняме, че разстрелът на Роберт стана завчера, в 3 часа след полунощ, докато пиел кафе с Печения пред нонстопа до кафе “Малибу”. Когато тръгнали да се прибират, ги причакали двама мъже. Те първо се скарали, след което отминали. След секунди обаче убийците се върнали отново при Печения и дясната му ръка – Роберт. Единият извадил пистолет и изстрелял 5 куршума в шията, главата и крака на Величков, който се простил с живота на място. Наркобосът побягнал, но бил настигнат и пребит. След това екзекуторите изчезнали в нощта. Твърди се, че има и видеозапис от мястото, но качеството му било лошо. Въпреки това според спецченгета от него можели да се разкрият доста неща. Според местни криминалисти Печения бил откаран на разпит в полицията, но се оказало, че не е бил особено полезен на криминалистите, тъй като бил дрогиран и пиян. Величков от една година е бил дясна ръка на Сашо според оперативните данни на МВР. Двамата захранвали оборотните заведения и дискотеките с кокаин и трева. Основна конкуренция им правели братята с прякор Бацилите. “От известно време насам Печения и Бацилите са в жестока конкуренция. Топят се един през друг пред спецсъда, защото имат дела за наркотици”, коментират спецмагистрати. По оперативни данни братята опитвали от няколко месеца да смажат Печения и Роби. Разстреляният беше хванат в пернишката дискотека “Скрийм” с 30 дози висококачествен кокаин и трева. За това престъпление той бе осъден на 1,2 г. затвор, които излежа и излезе на свобода. В досието си е записал още една присъда от 10 месеца, пак за дрога. Според запознати убитият имал и трета присъда за разпространение на наркотици за 1,5 години след сключено с прокуратурата споразумение през март и вече трябвало да изтърпява въпросното ефективно наказание. Засега не е ясно защо още е бил на свобода. Антимафиоти от ГДБОП обясниха вчера, че Величков по никакъв начин не е свързан с Пуйката и взривовете на банкоматите. Единствената допирна точка между двамата била, че топдилърът е бил задържан в същата дискотека, която бе атакувана миналата седмица от жандармерията, за да се издирват избягалите грабители на банкомати.