С 40 г. стаж по трибуните Младен Попов от Пороминово записа личен рекорд като фен №1 на мотокроса в Бобошево, Явор Бошикьов подари уникалната си тениска с №61 на Вене Козарчето, Иван Галенков – Пилето изненада националите с домашно вино

Вицепрезидентът на БФМ Димитър Рангелов на връчването на купите

 

Кметът Маринов връчи на Калоян Бошикьов купата в памет на загиналия Добромир Добрев, Христофор Виделов опъна софра в черешарника си за приятелите Георги Стойнев и Николай Дръгеров

 

47-годишният Младен Попов от кочериновското село Пороминово записа личен рекорд на 61-вото издание на мотокроса в Бобошево като фен №1 за всички времена.

Кметът Маринов връчи купата на незабравимия Дени на Калоян Бошикьов от Бобошево
Румен Петков връчи купите и шампанското на победителите

Той сподели, че е на 47 години и идва на мотокроса за 40-и път. Доведен бил за първи път от родителите си, когато бил на 7 години, а днес се грижеше за скарата на пороминовци. Наред с неговия личен рекорд бе обявено, че мотокросът е влязъл в рекордите на Гинес като най-дълго провеждано състезание без прекъсване.

Мотосъстезателят от Бобошево Явор Бошикьов подари фланелката си с №1на фена от село Вуково Вене Козарчето
Състезанието по мотокрос в Бобошево

Проявата, която бе открита с националния химн от председателя на организационния комитет за Гранд при за България Румен Петков, събра над 5000 фенове на мотокроса.

Младен Попов с групата от Пороминово
Иван Галенков – Пилето награди националите с дамаджанка домашно вино

Гостите и състезателите поздрави и вицепрезидентът на БФМ Димитър Рангелов, поздрав имаше и от кмета Крум Маринов. Мотосъстезателят Калоян Бошикьов от мотоклуба с председател Иванка Натина спечели купата в памет на загиналия Добромир Добрев – мотолегенда от Дупница. Най-известният бобошевски състезател по мотокрос – Явор Бошикьов, пък се състезава с уникалния №61. Той подари колекционерската си фланелка на известния Вене Козарчето от Вуково. 2-метровият Иван Галенков – Пилето връчи дамаджанка с червено вино – собствено производство, на националите по мотокрос на България.

Камен със сина си Константин, Емил с дъщеричката Никол и Васил с дъщериката Пламена
Голямата група от Перник – Станислав Тончев с жена си, дъщеря си Яна и приятели
Таня, Румен и 5-годишният им син Марти от Благоевград

62-ма мотосъстезатели от България, Гърция и Македония дадоха най-доброто от себе си на пистата в Бобошево и зарадваха феновете си с ненадминато шоу. Дупнишката полиция и община Бобошево създадоха много добра организация за паркирането на автомобилите на феновете на мотокроса, доволно споделиха хора от публиката.

Преди мотокроса в Бобошево
Неразделните братя от Дупница Димитър Недев, Христо Христов, Лазар Киряков и Дан Карло на мотокроса
Семейството Гергана и Ангел от Бобошево с бебчето си Христо

Собственикът на черешова овощна градина Христофор Виделов направи трапеза в черешарника си и покани приятелите си Георги Стойнев и Николай Дръгеров да мезят кюфтета и да гледат мотокроса. Още от 8 часа сутринта голяма група от село Пороминово, водена лично от кмета на селото Кирил Калинков, си огради периметър за софра.

Семейство Димитър и Калинка Стоянови от Дупница

Младото семейство от Бобошево с две деца – Гергана и Ангел, доведоха в бебешката количка и най-малкия фен на мотокроса – 1-годишния Христо. Синът на мотосъстезателя Явор Бошикьов – Емката, развяваше трибагреника на мотокроса, а кака му Вени викаше в подкрепа на татко си и чичо си Калоян.

Голяма група фенове от Перник бяха опънали софра край мотопистата – Станислав Тонев с жена си и 7-годишната им дъщеричка Яна, Калоян Страшимиров, Петър Петров, малчуганите Бранимир Страшимиров и Рада. Много млади татковци бяха довели на мотокроса децата си. Камен Каменов от Слатино доведе сина си Константин, Емил Венков бе с дъщеря си Никол, а Васил Димитров с дъщеричката си Пламена, дупнишкият автотърговец Костадин доведе сина си Коци.

Дупнишките неразделни братя Димитър Недев, Христо Христов, Лазар Киряков и Дан Карло също гледаха с удоволствие виртуалните изпълнения на мотористите.

От Благоевград на мотокроса дойдоха десетки фенове, сред тях бяха семейство Таня и Румен Граховски и петггодишният им син Марти, които си правиха селфи със състезателен мотор. От Благоевград бяха и семейства Чивиеви и Петкови с децата Ани и Ади. Част от победителите на мотокроса са Мартин Тодоров, Юлиян Райчев, Владимир Попов. В категория Б първо място зае Добромир Пашалийски с 50 т, второ място – Станислав Евтимов с 42 т., трето място бе за Веселин Николов.