С домашна пудра от сода за хляб, царевично нишесте и талк убивате миризливите крака

 

През лятото краката се изпотяват по-интензивно, въпреки че носим отворени обувки или сандали. Високите температури и повишеното изпотяване на цялото тяло причиняват лоша миризма и условия за развитие на бактерии, пише az-jenata.

Как да се справите с миризливите крака и да предотвратите гъбични инфекции по кожата?

Измивайте често с антибактериален сапун и в никакъв случай с гореща вода. През лятото е достатъчно да измием краката с хладка вода. Не мислете, че взимането на душ е достатъчно краката ви да са чисти, просто защото сте ги намокрили. Трябва да им обръщате специално внимание със специален измиващ продукт, за да сте сигурни, че са предпазени от бактерии, навлизащи през отворените обувки в летния сезон.

Изплакване с оцет. Баните с оцет премахват лошата миризма и убиват бактериите. Оцетната киселина неутрализира мириса и потиска растежа на микроорганизмите, причиняващи инфекции по гънките на пръстите и по ноктите.

Измиване с морска сол. Накисвайте краката всяка вечер в разтвор от вода с морска сол за около 15-20 минути. Тази баня върши чудеса с лошите миризми.

Използвайте сода за хляб. Тя има невероятното свойство да отнема лошия мирис не само от краката ви, но и от помещения в дома, включително и хладилника. Можете да си правите домашна пудра за крака от сода за хляб, царевично нишесте и талк, с която да пудрите краката, преди да обуете обувките.

Избягвайте алкохола. Той внася токсини в тялото, които при обработка отделят летливи газове с лош мирис. При отделянето им с потта краката също миришат повече от обикновено.

Чорапите са от значение. Избирайте чорапи от естествени материи, които позволяват на кожата да диша и не задържат влага. Блиц