С Енчо Кирязов и самурай Хаяши – Куик Хендс Проджект направиха супершоу в Габрово, Евгени Точев от Бобов дол: Имахме над 100 фокусници от Балканите и гости от Ирландия

„Царете на магията“ подготвят турне в големи български градове и Благоевград, за Дупница се водят преговори

 

Седмата магична среща „Златна котка“ завърши с галаспектакъл в зала „Възраждане“ в Габрово на 25 март вечерта. Вечерта започна с атрактивно светлинно шоу от известния вече на габровската публика Венсан, а гвоздеите в програмата бяха изпълненията на японския маг самурай Хаяши и атлета Енчо Керязов.

Кметът на община Габрово Таня Христова награждава победителя с уникалната статуетка, изработена специално за фестивала на магията.

Главният организатор на събитието и президент на Куик Хендс Проджект Дани Белев споделя: „Горд съм, че успях да уредя участието на големия българин Енчо Керязов и габровци ще имат удоволствието да го гледат на живо.


Райън Хаяши

Другият ни гост – Самурай Хаяши – е телевизионна звезда от световен мащаб. Благодаря на община Габрово за подкрепата и доверието. Обещавам тази година да не се самоубивам на сцената, затова със Самурай Хаяши ще направим нещо много опасно, което се изпълнява само от него в цял свят.“

Енчо Керязов

Голямата награда на Магична среща „Златна котка“ 2018 беше присъдена на Rocco от Гърция.

Евгени Точев, който бе основният, който се занимаваше с регистрацията на фокусниците, сподели: „Имахме над 100 регистрирани фокусници от всички балкански държави, дори гости от Ирландия. Хотелът, в който бяхме отседнали, беше препълнен. Бях приятно изненадан, че дойдоха много нови, млади участници. Целта, която сме си поставили аз и останалите членове на Куик Хендс Проджект, е да популяризираме изкуството. За последните 5 години израстването се вижда.“

Участниците от галаспектакъла

Наред със световните звезди габровци имаха удоволствието да видят и балканските майстори на магията. Добрите познати на габровската публика Пикси и Зека от Сърбия, Гого Реквием от Македония, както и най-добре представилите се състезатели. Водещ на шоуто бе Иван Динев-Устата, който е голям приятел на Куик Хендс Проджект.

Куик Хендс Проджект не спряха с изненадите. На 21 април в Студио 5 в НДК се проведе ежемесечното им шоу „Царете на магията“. На него взеха участие най-старите членове на клуба с най-доброто от сезона. Очаквайте много нови изненади в началото септември, когато „Царете на магията“ се завръща на сцената на Студио 5. От достоверен източник имаме информация, че юни/юли се подготвя турне в големи български градове и Благоевград е един от тях, а за Дупница се водят преговори. Това не е всичко с изненадите. Куик Хендс Проджект, начело с мениджъра им Евгени Точев, ще бъдат в Пловдивска област да забавляват малки и големи. Ще се проведе улична магия и училище за фокусници, където главният лектор ще бъде Юрий Захариев.

В предварително разположена шатра ще се представят пърформънси и актове от най-популярния напоследък жанр в магията – Close up magic или „Магия отблизо“. В тях се представят фокуси и илюзии с предмети и реквизити, познати на хората, като всичко се случва на сантиметри от зрителите. Изпълнителите ще се сменят на няколко минути, а шоуто е непрекъснато. При по-висок интерес наши изпълнители ще забавляват публика и по улицата, в близост до шатрата.

Училището за фокуси представлява теоретично и практическо занятие, в което се демонстрират и разкриват няколко магически ефекта, предназначени за различни възрастови групи. Като всеки от зрителите ще ги усвои и ще се запознае с основните правила в магичното изкуство. Акцентът тук е да се приобщят все повече млади хора към изкуството чрез придобиване на основни знания, което допринася и за популярността му.

Тук може да видите много малка част от невероятния галаспектакъл: