С граждански договори медици прибират по 280 лв. заплата и 20% от парите за всеки доведен в общинската болница в Дупница пациент

Доц. Недин и д-р Владислав Миков

 

 

  • Управителят доц. д-р Димитър Недин е сключил такива договори с предшественика си д-р Вл. Миков, гинеколога д-р Б. Исаков, д-р И. Мазнев, д-р Кр. Механджийска и д-р П. Пейчева

Временно изпълняващият длъжността управител на общинската болница доц. д-р Димитър Недин е сключил граждански договори с бившия управител д-р Владислав Миков, гинеколога д-р Борко Исаков, д-р Иван Мазнев, д-р Красимира Механджийска и д-р Петя Пейчева.

Пламен Соколов

Лекарите получавали твърдо по 280 лв. месечно плюс 20% от стойността на клиничната пътека за всеки насочен в болницата пациент от частните им кабинети.

„По какви критерии Недин е избрал точно тези лекари да получават такива договори? А има клинични пътеки, по които касата плаща по 900 и 700 лв.”, питат общински съветници.

Борислав Исаков

Тази схема по привличане на пациенти се прилага от богати части клиники в София. Прилагането й в Дупница предизвика негодуванието на лекарите в общинската болница и общинските съветници, особено на екскмета Пламен Соколов, който беше уволнен от болницата заедно със съпругата му от Владислав Миков.

Матей Попниколов

Недин беше доведен и назначен на работа като хирург в болницата от бившия управител Росен Тимчев. Той спечели конкурс и стана завеждащ отделението по хирургия в болницата, а по-късно я оглави. Съветниците д-р Пламен Соколов и д-р Матей Попниколов настояват д-р Недин незабавно да прекрати тези договори и да предприеме мерки за стабилизирането на лечебното заведение, като открие аптека и медицински център към МБАЛ „Св. Иван Рилски”.