Sunday, July 14, 2024
HomeРегионРазлогС ремонтирани и освежени сгради детските градини в община Разлог се готвят...

С ремонтирани и освежени сгради детските градини в община Разлог се готвят да посрещнат децата за новата учебна година

Модернизиране и осъвременяване на материалната база в детските градини и училищата е приоритет на общината, заяви кметът инж. Красимир Герчев

Община Разлог извърши ремонт и освежителни дейности на всички детски градини в града и населените места. В някои от детските учебни заведения ремонтите са в последния етап на работа. Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев сподели, че общината продължава да следва линията за модернизиране и осъвременяване на материалната база в детските градини и училищата. „Поддържането на материалната база и ремонтирането на остарялата такава е приоритет за община Разлог, което се прави с цел осигуряване на най-добрите условия за най-ценните същества – децата на Разлог“, допълва още той.

В ДГ „Незабравка“ е сменен покривът на част от сградата

В ДГ „Ален мак“ е сменена отоплителната система, подменени са радиаторите в помещенията. Също така е направен нов покрив и изолация на помещението за преобличане на децата, изградена е топла връзка в преддверието на детското учебно заведение.

В ДГ „Здравец“ са ремонтирани тоалетните, като изцяло е подменено оборудването в тях, а в разливниците за храна е извършено шпакловане и боядисване на помещенията.

В ДГ „Незабравка“ е сменен покривът на част от сградата. Предстои и ремонт на комина на котелното помещение.

Над 800 деца посещават всичките 13 детски градини на територията на община Разлог. Във всички от тях са извършени ремонтни и освежителни дейности, а учителите и целият персонал е в готовност за посрещането на децата за новата учебна година, която започва на 4 септември.

RELATED ARTICLES

Most Popular