Самоковката Виктория Гончева стана вицешампионка на планинското колоездене в Шладминг

Чаровната Гончева постигна най-големия успех в кариерата си на австрийска земя
  • Състезателката сподели, че голямата й цел е да спечели националния шампионат и да вдигне Купата на България

 

Страхотен успех постигна самоковската състезателка по планинско колоездене Виктория Гончева. 17-годишната спортистка спечели сребърен медал при девойките в спускането в кръга от стартовете за Европейската купа в австрийския курорт Шладминг.

За второто място на подиума българката бе наградена с плакет и парична премия от организаторите, които останаха очаровани от присъствието и непринуденото държание на Вики.

“Много съм щастлива от постигнатото в Шладминг, всичко ми се получи добре. Иначе спускането по пресечен терен е една от трите дисциплини на планинското колоездене. Другите две са крос кънтри и ендуро. Като цяло мога да кажа, че страната ни изостава на светлинни години от водещите държави в този спорт. Ето, в Англия например, състезателите имат пълна екипировка, няколко колела, гуми за различни условия. И най-важното – самите хора се интересуват от спорта и подкрепят практикуващите го. При нас не е така, тук професионалистите се броят на пръстите на едната ръка”, разясни вицешампионката.

Гончева сподели, че голямата й цел е да спечели националния шампионат и да вдигне Купата на България. През август пък талантливата състезателка заминава на подготовка в Швейцария, където всяка седмица до началото на учебната година ще сверява часовника си на престижни надпревари.

 

 

.