Самоковският боксьор Иван Асенов заслужи сребро на благотворителния турнир “Деца помагат на деца” в столицата

 

 

Четирима млади самоковски боксьори се включиха в благотворителния турнир “Деца помагат на деца” в столицата. Инициатори и организатори на проявата, в която се пуснаха 58 състезатели от 13 клуба от цялата страна, бяха домакините от клуб “Локомотив” (Сф), родната боксова федерация, фондация “Възможност за вас” и столичната община “Надежда”.

Постоянно прогресиращият Иван Асенов изпъкна с второ място и сребърен медал в кат. до 43 кг. Асенов бе близо и до титлата, но в решителната битка бе спрян от противник на “Локомотив”. Другите трима представители на рилския град – Богомил Николов (до 43 кг), Георги Борисов (до 46 кг) и Здравко Йорданов (до 60 кг), натрупаха ценен опит, въпреки че не успяха да запишат победи на ринга.

Наградите на победителите връчи кметът на район “Надежда” инж. Димитър Димов, а любопитното е, че сред зрителите на трибуните бе европейската шампионка Станимира Петрова.

В същото време стана ясно, че един от най-талантливите боксьори на клуб “Самоков” – Наско Дамянов, вече носи екипа на силния тим на “Локомотив” (Сф). Това е своеобразно признание и за усилията на треньора на самоковци Веселин Райчев.