Съперник от Саудитска Арабия счупи ръката на Александър Джорджев от Дупница! С тежката травма таекуондистът ни спечели Световно първенство за кадети в Египет

Александър Джорджев с треньора си Христо Михалчев

 

 

Дупничанинът Александър Джорджев спечели златото на Световното първенство за кадети 2017 в категория до 57 кг, независимо от тежката си травма, която претърпя още на първата среща в Египет.

Александър Джорджев печели златото в своята категория, въпреки травмата

След като съперникът на Джорджев от Саудитска Арабия счупи ръката му, 14-годишният българин победи най-големите сили в таекуондото и спечели най-престижното световно признание за страната ни. Травмата не попречи на възпитаника на треньора Христо Михалчев да спечели битката с Абдулах Сабах с ярката разлика от 18:4. Тази победа го изправи пред представителя на домакините от Египет Али Селим, когото Александър Джорджев елиминира с 24:14. Спечелените битки отведоха българската ни надежда на полуфиналите, където той се изправи срещу тайландеца Панаторн Талайвонг и го разгоми с 31:11, което е технически нокаут. На финала дупнишкият състезател елиминира иранеца Седик Рахминя с 27:12.

Христо Михалчев

Това е първият златен медал на български таекуондист в толкова голяма категория. Успехът на златното момче на България зарадва на първо място близките и приятелите на Джорджев в родния му град.

Сред първите поздрави за Александър и треньора Михалчев бяха тези във Фейсбук. Треньорът и шампионът вече пътуват към страната ни. Очаква се да пристигнат във вторник вечерта. Това бе и причината Христо Михалчев да откаже коментар за невероятното постижение, какъвто обеща за следващия брой на „Вяра”. Михалчев бе лаконичен, че с възпитаника му не са имали време да разгледат поне някои от забележителностите в Страната на фараоните. И все пак намерили време да щракнат красиви места и да ги публикуват в социалната мрежа. Има и фотос на камила.