Шизофреник потроши входната врата на семейство в Перник, Иван Гюров: Чакаше ни с кирката, съседите едва го укротиха

 

 

Психично болният мъж, потрошил с кирка входната врата на жилище в кооперация в пернишкия квартал „Изток”, тероризирал целия блок, оплакаха се съседи. Той живеел сам и не се лекувал, а съседите му живеят в постоянен страх. Шизофреникът грабва кирка и застава пред апартамента на семейство Гюрови на 10-ия етаж от 15-етажния блок. “Чакаше ни пред вратата с една кирка. Започна да ни блъска. Искаше да влезе. С такъв човек е трудно да се говори, помолихме го да остави кирката, обаче без резултат”, разказва Иван Гюров.

Съседите също се включват в опитите да усмирят агресивния си комшия. Но безуспешно. Психично болният мъж натрошава на парчета входната врата на семейство Гюрови с кирката. След сигнал в полицията той е отведен в психиатрия. Не е ясно обаче докога ще бъде там и това притеснява всички в блока. Най-вече семейство Гюрови, към които той има „специално” отношение.

Мъжът неведнъж е настаняван в болница и след това изписван, без да има промяна в поведението му. От психиатрията в Перник обясниха, че след спешното му настаняване на 4 юни в момента се овладява неговото състояние. Той е приел доброволно лечение. Мъжът е с рисково поведение.

Досега многократно е настаняван в психиатрия, като последното му лечение там е било в края на 2014 г. След изписването е поет от амбулаторен психиатър за лечение. От там нататък връзката и проследяването на състоянието му при липса на близки се губи.

По данни на самия пациент от два месеца е прекратил приема на медикаменти. Лекарите обаче смятат, че този период е по-дълъг и на това се дължи обострянето на агресията му.