Синът на ГЕРБ съветника от Петрич Живко Коемджиев – Асен, рине сняг за 50 000 лв. по направлението Подгорски и Марикостински район

Живко Коемджиев

Синът на ГЕРБ съветника Живко Коемджиев – Асен, и тази година ще рине сняг в Петрич, но този път само по направлението Подгорски и Марикостински район с обща дължина 97 км. Фирмата на Асен Коемджиев „Живел енерджи” ООД печели поръчката за 50 000 лв. Снегорини на Коемджиев ще бръмчат по направлението Първомай-Габрене-Златарево, отклоненията за селата Беласаца, Камена, пътя Кърналово-село Рупите, Кърналово-Дреново-Яково, Петрич-хижа „Беласица”, отклонението за село Рупите и за местност Рупите, пътят Генерал Тодоров-Хърсово, отклонение за села Ръждак, отклоненията за село Митино, Тополница, Марикостински минерални бани, отклонението за село Чучулигово-Кулата, пътят Рибник-Богородица-Дреново, отклоненията за с.Михнево и с.Гюргево.

Останалата част от поръчката е спечелена от традиционния участник (за зимното поддържане на пътищата в южната община „Растер – Юг” ООД с управители Радослав Костов и Антон Муртов.

Събирайки 100 точки, благоевградската фирма печели безапелационно почистването от снега и опесъчаването на уличната мрежа в града с обща дължина 95 км. Стойността на поръчката е 55 000 лв.

Машини на „Растер” ще шарят и по направлението Огражденски район, оценено на 50 000 лв. Така до 31 май фирмата ще има ангажимента за зимната поддръжка на общинските пътища Струмешница-Гега-Баскалци с дължина 17 км, отклоненията за селата Долна Крушица, Кладенци-Долене-Волно, Вишлене; Чуричене, Куково, пътят Мендово-Долна Рибница-Крънджилица и Куково-Яково-Драгуш-Крънджилица.

Фирмите са задължени да уведомят в община Петрич, когато машините излизат на терен, за да се регистрира началният час, точният брой на машините и каква точно дейност ще се извърши. Фирмите ще уведомяват общината и кога точно са приключили работа. Машините ще имат 4 часа за почистване на поверения им район и 8 часа при усложнена пътна обстановка. Чистенето ще започне при снежна покривка от минимум 60 мм. „Растер-ЮГ” ще взема по 42,80 лв. без ДДС за снегопочистването на 1 км път, за отстраняване на преспи тарифата е 69,10 лв. без ДДС, извличането на кола от снега ще се таксува 104,53 лв. без ДДС. Опесъчаването е с цена от 44,70 лв. на куб. метър без ДДС.

За снегопочистване на 1 км „Живел” са сложили цена от 42,50 лв. без ДДС, опесъчаването е 69,05 лв. без ДДС, тегленето на кола от преспите е 104,20 лв. без ДДС, опесъчаването 36,05 лв. без ДДС.

1 COMMENT

  1. МНОГО ДОБРЕ СЕ ПРЕДСТАВИХА МИНАЛАТА ГОДИНА.МНОГО СМЕ ДОВОЛНИ!!!!И ЗА ТОВА ПАК КМЕТА ИМ ДАДЕ ЕДНИ ГОТОВИ ПАРИ ЗА ХАРЧЕНЕ!БРАВО !!!И НА БОРИСОВ МУ ПРЕДЛАГАМЕ ДА СИ ГО ПОЛЗВА ТЕЗИ СПЕЦИАЛИСТИ БАРАБАР С КМЕТА НА ПЕТРИЧ ДА СИ ГИ ВЗЕМЕ У СОФИЯ ,ЧЕ НА НАС НИ ПИСНА!

Comments are closed.