Българският суперавтомобил SIN R1 550 с 550 к.с. дебютира  в Созопол

 

 

Новият модел на българския суперватомобил SIN R1, а именно SIN R1 550, бе представен и пред българските фенове на високите скорости.
Колата, чиято световна премиера бе на най-голямото Международно автомобилно изложение-Женева 2017, а веднага след това автомобилът беше представен на бляскавата сцена на Top Marques Monaco 2017, по покана на Алберт II – принцът на Монако, дебютира за първи път на родна земя в черноморския град Созопол. След натрупания опит на състезателните писти и на пътя, Sin Cars успешно подобряват характеристиките на автомобила. Специално разработеният нов двигател с 550 к.с. прави автомобила по-мощен, но не по-малко комфортен. С нов дизайн са страничните дифузьори, които подобряват въздухопотока в двигателния отсек. Някои от подобренията в новия модел са допълнителните карбонови елементи в екстериора и 40 мм повдигаща система в предната и задна част, по-мощна електрическа система на динамото, с нова CAN конфигурация на пауър модула.
Интериорът е разработен съвместно с водеща компания в областта на интериорния дизайн. SIN R1 550 е с изцяло нови седалки, проектирани във фабриката на SIN CARS – нерегулируеми, карбонови седалки, базирани на моделите, използвани в състезателните автомобили, но много по-комфортни, с по-добър дизайн и по-ниска позиция в купето.
Освен това автомобилът има опция за вграждане на секвенциална състезателна скоростна кутия с падъл шифт. Автомобилът се изработва по поръчка, като всеки клиент има възможността да проектира своя собствена концепция. Гостите на събитието имаха възможността както да се запознаят отблизо с историята на Sin Cars, така и да бъдат повозени лично от създателя на марката Росен Даскалов в обиколка на комплекса, за да усетят тръпката, която 550 конски сили предизвикват и да вникнат в мотото на компанията – From racing to the road.