Слаткаристика преди турнето в Банско: Не се срамувам, че израснах в мизерия, бях дилър на дрога, а следващата седмица станах звезда №1 в Македония

 

Името на Слаткаристика е добре познато на хип-хоп феновете у нас. Македонската сензация идва не за първи път у нас, като този път причината е наистина грандиозно и повече от обещаващо шоу – първото съвместно българо-македонско музикално турне One Love („Една любов”), което започва на 22 юли в Банско. Марко Маринкович, както е истинското име на изпълнителя, дава едно от емоционалните си и колоритни интервюта. Разговор, в който умишлено оставяме и част от неговия автентичен македонски говор (и правопис), пише „Блиц”:

– Марко, скоро ще те видим да пееш с пълно гърло пред българска публика. Какво първо ти направи впечатление в българите, в България?

– България ми е позната, защото вече три години имам участия в български клубове. Вече имам и много приятели. София е един от най-хубавите европейски градове, а българите са наши братя – ето това е моето впечатление.

– Занимаваш се с музика от 12-годишен, като в силен стимул се превръща бедният начин на живот и бунтовническият дух?

– Аз съм израснал в 5-членна фамилия. Живеехме в апартамент от 40 кв.м и се издържахме всички от една заплата. Такова беше положението. Бяха бедни и трудни години. Но ако немаме недостатоци и комплекси, нема за што да се бориме.
– В текстовете на песните ти се съдържа голяма провокация, какво отразяват те, какво целят?

– Аз само искам да представя цялата ситуация наистина такава, каквато е. Работите в живота нямат. Целта на муабетот е КИП ИТ РИЛ.

– Първият ти самостоятелен албум е разпродаден за едва 48 часа…

– Преди да ми излезе първият соло албум, бях дилър на трева, а една седмица по-късно вече бях най-голямата звезда в Македония и тоа се казва ЕВОЛУЦИJА, а револуциjата си доjде само по себе – Имал ли си и имаш ли трудни, тежки моменти?

– Всички ние имаме своите тежки моменти в живота. Тази година почина моят баща и това за мен беше един изключително тежък, лош период… Но се опитвам да гледам напред и да помня хубавите неща от миналото.

– Самият ти пушиш ли? Какви пороци имаш?

– Цигарите и алкохолът са моите пороци, които искам да отхвърля.

– Казваш, че си бил дилър на лека дрога. Знаеш ли, че много малко хора биха си признали това публично

– Аз съм го правел това, защото не съм имал избор… и искам обективно и честно да говоря за моето минало, защото не се срамам от тоа, което сум бил. Имиджът няма никаква тежест, ако е фалшив.

– Коя е най-голямата лудост, която си правил досега?

– Ами… да отговарям на толкова много въпроси (смее се). В Македония ми задават най-много 10.

– Интересуваш ли се от политика?

– Трябва да се интересувам, няма друг начин. Сега при нас се усеща някакъв момент на положителна промяна, но още е рано да се говори за нещо по-добро.

– Кой е най-големият урок, който си научил или учиш в момента в живота си?

– Сине, немој да си ревнив… њама тебе да те ебат неа ште jа ебат.

– Как стана така, че си загуби брачната халка два часа след сватбата със Саня Николич, която е „Мис Македония 2000”?

– Аз мисля, че това златно парче нищо не означава всъщност… Саня е мой приятел, сестра и най-голямата ми любов, пред която никакво злато нищо не означава.
Последния хит на Слаткаристика чуйте в сайта ни