Петър Горновски

 

По примера на бившия гл. секретар Вл. Чиликов от Симитли служителките Евелина Станоева, Катя Илиева и Миглена Петкова напуснаха по своя воля

Защо не се прилага законът и не се потърси имуществена и административна отговорност за финансови злоупотреби от виновните лица?, питат читателите председателя П. Горновски

 

След като експерти от Сметната палата установиха финансови злоупотреби, шефът на ДАМТН Петър Горновски освободи служителките Евелина Станоева, Катя Илиева, Миглена Петкова.

Валентин Чиликов

Така те се присъединиха към групата на бившия главен секретар на агенцията Валентин Чиликов, който беше освободен по собствено желание и получи обезщетение, без да му се потърси отговорност и удържат средства, както го изисква законът.

Силвия Пецева

Финансовият контрольор Силвия Пецева от Благоевград, която е одобрявала всички финансови операции, е освободена заради ниска годишна оценка. Юристката, която дава юридическите съвети – Надежда Кайнакчиева, също от Благоевград – дясна ръка на Чиликов, е повишена в длъжност и заплата.

Надежда Кайнакчиева

“Защо не се прилага законът и да се потърси имуществена и административна отговорност за финансови злоупотреби от виновните лица? Горновски продължава ли делата им, защо е либерален и съпричастен с тях, защо не прилага закона в цялата му строгост? Защо има хиляди невнесени осигуровки от страна на агенцията?”- питат читатели на вестник „Вяра”.

1 коментар

Comments are closed.