След шоковите проверки от Сметната палата: От почивка на Малдивите инспекторът в ДАМТН Йордан Кочев от Сандански скочи право в армията на безработните

Йордан Кочев

Часове след като се приземи в България след почивка на Малдивите, Йордан Кочев от Сандански, инспектор в Главна дирекция „Надзор на язовирни стени и съоръжения” към ДАМНТ, беше отстранен от поста.

Ревизори от Сметната палата са установили серия нарушения. „Не му оставаше нищо, освен да подаде заявление за напускане и от вчера вече не е на работа”, съобщиха източници на „Вяра” от Държавната агенция по метрологичен и технически надзор.

Валентин Чиликов

Йордан Кочев е от родния край на главния секретар на агенцията Валентин Чиликов. Двамата са добри приятели. Кочев започва работа в ДАМТН като бивш служител в отдел „Управление на собствеността”, по-късно става инспектор. Завършил е  специалността надзор на язовирите във ВТУ „Т. Каблешков”. Самият Валентин Чиликов отскоро преподава там. От ДАМТН недоумяват как Кочев е успял да си позволи екзотични почивки в Доминикана и Малдивите.

„Не сме сигурни, че той даже имаше право на платен отпуск. Въпреки това от ръководството са му разрешили поредния отпуск”, коментират колегите му.

Фейсбук страницата на Кочев изобилства от екзотични снимки от различни краища на света.

Това е поредното уволнение в агенцията, която се тресе от скандали. След като Сметната палата се разрови в делата на ДАМТН, уволнени бяха Катя Илиева – началник бюджет и финанси, и Евелина Станоева – старши счетоводител.

Разследващите установяват дали секретарката на Чиликов Радостина Влаева е написала над 300 командировъчни, или това е направил някой друг. Схемата е била чрез командировъчни да се осребри банкетът на служителите на ДАМТН.