Футболистите на Сандански започнаха лятна подготовка без треньорския тандем  Емил Тренков –Иван Христов, титулярния вратар Захари Димитров и голмайстора Венци Стоянов

 

В присъствието на изпълнителния директор Георги Манолев стартира лятната подготовка на мъжкия отбор на ФК „Вихрен” Сандански. На градския стадион не се появиха треньорския тандем  Емил Тренков –Иван Христов, титулярния вратар Захари Димитров и полевите играчи голмайсторът Венци Стоянов, Георги Владимиров и Илиян Панчев.
Тренировъчният екип облякоха Антонио Лаков, играл за последно в Малта, Никола Мицански-за последно в Спартак Плевен,  и Даниел Пехливанов-за последно в Септември  София.
Членът на УС на ФК Вихрен адв.Михайлов сподели, че се очаква да се завърнат още бивши футболисти . Вероятно в заниманията ще се включи и братът на новия старши треньора Петър Златинов – Владимир. Водят се преговори и с някои футболисти от района.
При срещата с кмета на общината Кирил Котев приятна изненада е поднесена от местни  бизнесмени  с желанието си да помагат за в бъдеще, но това ще стане факт като се обяви окончателната програма на отбора. Ще се изграждат нови терени на територията на община Сандански. В новия управителен съвет ще влязат представители на различни фирми. Все още се изчаква представителя на най-успелия президент на ФК Вихрен до момента Константин Динев.
Общо пет контролни мача ще изиграят наличните футболисти на Вихрен.

На 15 юли  в Разлог срещу местния Пирин;

На 22 юли в Сандански срещу Беласица;

На 29 юли срещу македонски отбор. Часа и мястото за игра ще се уточнят допълнително.

На 2 август срещу Банско или Пирин Гоце Делчев, което ще се уточни до няколко дни.

На 5 август срещу Септември Симитли, когато ще стане и представянето на футболистите, на които ще разчита треньорския щаб Петър Златинов и Панталей Маникатов.

Ташко Сульотов