Спортист № 1 на Самоков Краси Анев няма да бяга в Оберхоф, остава на лагер на Белмекен

 

 

Най-добрият роден биатлонист Красимир Анев ще пропусне първия кръг за 2018-а и общо четвърти за сезона за Световната купа – в немския зимен център Оберхоф. Причината е, че Анев продължава индивидуалната си подготовка на високопланинската спортна база Белмекен в полите на Рила, където тренира усърдно под зоркия поглед на личния си треньор Георги Фъртунов – също самоковец, от втората половина на декември.

Двамата са преценили, че е нужно повече време, за да даде лагерът нужните резултати в представянето на 30-годишния биатлонист.

Добрата новина около Краси е оздравяването на дясното му око. Измъчващият го конюнктивит в началото на сезона му пречеше при прицелването и той не успя да разкрие възможностите си специално в стрелбата, а след това заради заболяването се наложи да пропусне втория кръг от надпреварата за Световната купа в Хохфилцен, Австрия.

В края на миналата година Красимир Анев единодушно бе избран за Спортист № 1 на Самоков, след като стана европейски вицешампион на 20 км и бронзов медалист в спринта на 10 км в полския курорт Душники Здрой. Отделно от това Анев завърши трети в спринта на Световните военни игри в Сочи и в преследването на световното първенство по летен биатлон в Чайковски, Русия.

 

На снимката: Красимир Анев