Стоматоложката художничка Елисавета Петкова отскочи за кафе до Босфора, дупничани: Картините й са идеален коледен подарък за дома, излъчват положителна енергия

Елисавета Петкова

 

Стоматоложката от Дупница Елисавета Петкова се отдаде на пътешествия. След страната на фараоните Египет тя отскочи до Турция. Елисавета Петкова пийна кафе на Босфора с приятели от Дупница и се наслади на красотата на протока, който разделя  европейската част на Турция от азиатската.

Елисавета Петкова е и художник. Тя има многобройни успешни изложби, рисува с пръсти. Не ползва четки и шпатули. Нужни са й само платно и маслени бои, като любими за рисуване са й цветята. „Нейните творби са идеален коледен подарък за дома.

Картините й действат релаксиращо и ободряващо, внасят положителна енергия в дома”, коментират изкуството й дупничани. „Рисувам от малка, но вече все повече и повече, защото трябва да се спася от ширещия се негативизъм. Колкото повече омраза и жлъч срещам, толкова по-често рисувам. Народът озверя, повечето хора са загубили човешкия си образ и това ме смазва. Спасяват ме красотите, в които влагам емоциите си при рисуването”, споделя Ели Петкова.