Стотици семейства живеят над 1 г. без улично осветление в Говедарци, Мирчеви: Ще ни убият и никой няма да разбере

Владимир Георгиев

Джамбазки: Прехвърлят ни от общината към селския кмет Г. Шуманов и обратно, но проблемът не е решен

 

Уличното осветление на ул. „Лакатица” и „Буря“ в самоковското с. Говедарци от 1 година липсва, сигнализираха в. „Вяра“ живеещи на улиците. По думите им те се страхуват, тъй като вечер улиците потъват в пълен мрак, а често има и кражби.

Георги Шуманов

Под лунните лъчи и светлината на китайски фенерчета живeeщите на улиците „Лакатица“ и „Буря“ обсъждат перспективите си за по-светло бъдеще. „Преди година в селото се започна реализацията на проекта за внедряване на енергоефективно осветление. На някои от улиците осветителни тела бяха подменени с нови LED лампи, на нашата улица не бяха подменени, дори все още старите не са поправени“, оплакаха се пред „Вяра“ жители на Говедарци. „Всяка вечер хората, живеещи на улиците „Лакатица” и „Буря“ в Говедарци, се прибират вкъщи с фенери в ръка. Въпросът ми е докога да чакам, крайно време е кметовете да предприемат действия?”, каза Джамбазки.

Многократно хората, живеещи на тази улица, са сигнализирали отговорните институции. До този момент обаче никой не предприема нищо за разрешаването на проблема. „Когато се обадим на селския кмет Георги Шуманов, ни препращат към общината. Когато се обадим в общината, ни препращат към селския кмет”, допълни Джамбазки.

Мирчеви също заявиха: „Просто е ужас, да те е страх да се прибереш в по-късните часове, ще ни убие някой и никой няма да разбере”, а Джоргов се оплака: „Лично нас ни обраха преди време по тъмно”. Хората настояват местната власт да прояви разбиране към стотиците семейства, потърпевши от липсата на осветление, преди да се е случил тежък инцидент, в противен случай възнамеряват да внесат подписка до кмета на община Самоков Владимир Георгиев.