Студентката Валентина Иванова шофира дрогирана с канабис и амфетамин из Кюстендил, глобиха я 1000 лв.

 

  • Младата шофьорка е спряна за проверка заради съмнителния й спътник Мирослав Захариев

 

Студентката Валентина Иванова от Кюстендил ще се бръкне с 1 000 лева глоба, след като униформени установиха, че шофира напушена с марихуана, подсилена с амфетамин. Младата шофьорка получи наказанието си след решение на Районния съд под Хисарлъка. По предложение на държавното обвинение Валентина бе освободена от наказателна отговорност заради чистото й съдебно минало. Студентката е хваната в крачка на ул. „Свети Иван Рилски”, при голям търговски обект, в посока от ул. „Цар Самуил” към ул. „Даскал Дамаскин”. Тя управлявала лекия си автомобил „Мазда 2” след употреба на наркотични вещества – канабис и амфетамин. Това установили пътните полицаи, използвайки техническо средство Drager Irugtest 5000.

В съдебната зала момичето се призна за виновно. До проверката на служителите на МВР се стигнало, след като те забелязали, че до студентката се вози Мирослав Захариев, който бил известен на служителите на МВР с това, че употребява наркотици.

Валентина е студентка в Югозападния университет „Неофит Рилски“, редовна форма на обучение, и е от близкото до града село Слокощица. За допуснатото от нея деяние законът предвижда наказание от една до три години лишаване от свобода и глоба от петстотин до хиляда и петстотин лева, коментираха от държавното обвинение. Съдът наложи по-ниска глоба, тъй като Валентина е студентка и няма данни да реализира доходи от трудова дейност, признава вината си и твърди, че съжалява за стореното. Посочените обстоятелства съдът прецени като смекчаващи отговорността.