Супер победа! Дупничанинът Любомир Янакиев стана шампион на международен турнир по тенис на маса в Албена, спечели златен медал, купа и ваучер за почивка в курорта

Любомир Янакиев

Това е 28-ият медал, който получавам за тази година, като 13 са златните, сподели ветеранът

Неуморимият дупнишки тенисист Любомир Янакиев още веднъж доказа възможностите си на престижна надпревара. Янакиев спечели нова шампионска титла на Четвъртия открит ветерански международен турнир по тенис на маса в курорта Албена, провел се на 15-и и 16-и т.м. Дупничанинът завоюва златен медал, купа и ваучер за 3-дневна почивка в Албена. Успехът на състезаващия се в категория 50-59 г. спортист дойде след 9 победи. В квалификациите Янакиев надигра състезател от Китай. На четвъртфинала, след оспорвана битка, завърши с 3:1 срещу шампиона Росен Рачев от Шумен. На полуфинала победи дългогодишнния шампион на Румъния Флориян Тома, а на финала – отново дългогодишен шампион на страната ни – Марио Якимов, надвит с 3:1.

„Това е 28-ият медал, който получавам за тази година, като 13 са златните. За мен това е изключителен успех. Най-големите ми победи от началото на годината са в Ниш и сега в Албена”, горд е със себе си Любомир Янакиев. През ноември той смята да участва в международен турнир в Пловдив.