Със спектакъл на театралния колеж “Любен Гройс” беше даден старт на театралния фестивал „Арлекин” в Перник

 

Щастлива съм, че три дни Перник ще бъде театрална столица, хубав празник, пожела кметът Вяра Церовска

Магията на театъра завладя Перник. С впечатляващ спектакъл на театралния колеж “Любен Гройс” беше поставено началото на Международния детско-юношески театрален фестивал „Арлекин”, който за четвърта поредна година се организира под патронажа на кмета на община Перник и Обединения детски комплекс.

На официалната церемония по откриването на феста бяха кметът Вяра Церовска, зам. областният управител Иво Иванов, бившият директор на ОДК Ангелина Танчева, приятели и почитатели на Мелпомена.

„Щастлива съм, че три дни Перник ще бъде театрална столица. Скъпи участници, с вашия талант и прекрасните представления на Чехов, Панчо Панчев, Сава Доброплодни, Станислав Стратиев, Шекспир и Бертолд Брехт, ще завладеете публика по един незабравим начин. Ние имаме поставена задача, която трябва да продължим с вас и за по-малките. Хубав празник на всички“, сподели кметът Вяра Церовска и благодари на директора на ОДК Таня Китанова, на преподавателите и на всички хора, които занимават децата с изкуство.

Водещите Арлекиндо и Арлекинда, които дадоха старт на веселбата, завършват актьорско майсторство и са били възпитаници на Детско-юношеския театър „Мускетарите” при ОДК с ръководител Ваня Михова, които са домакините на фестивала. Актьори, танцьори, певци и музиканти показаха истинския талант в специално шоу на сцената на ОДК. Те пяха и танцуваха невероятно и заслужени бяха бурните аплодисменти на публиката.

В рамките на три дни от 9 до 11 юни в Перник ще си дадат среща 160 талантливи млади хора от 11 състава, които ще представят на сцената на Обединения детски комплекс 12 спектакъла.