Suzuki Wagon R Smile с плъзгащи се врати

Suzuki пусна новия Wagon R Smile на родния пазар. Името говори за връзка с популярния автомобил Wagon R kei (от 2017 г. той е от шесто поколение). Въпреки това Smile споделя с обичайия R само платформата Heartect и двигателя, а каросерията на Smile е оригинална, със задни плъзгащи се врати вместо отварящи се врати и с увеличена височина. Всъщност пред нас има отделен модел, подобен по концепция на по-големия Suzuki Solio, но във формат kei-автомобил.

Дължината, широчината, височината на Smile са съответно: 3395x1475x1695 мм, междуосието е 2460. В сравнение с Wagon R събратът Smile е с 45 мм по-висок, а пространството за главата в новия автомобил е с 65 мм по-високо. Теглото е 840-920 кг.

Дванадесет цвята и двуцветни версии правят модела много универсален. Различните опции и приложения на джантити разширяват опциите за персонализиране.

https://www.youtube.com/watch?v=tW3z-RNQvaM

Smile се задвижва от трицилиндров двигател R06D с работен обем 657 куб. см (49 к.с., 58 Нм), допълнен от вариатор. В двете по-мощни конфигурации от общо трите на малкия ватомобил има умерена хибридна система (добавен е електродвигател от 1,9 кВт, 2,6 к.с., 40 Нм, в комплект с тягова батерия), което прави средната консумация само 3,98 л/100 км (цикъл WLTP).

Купувачите могат да избират между бяла и тъмносиня предна част, които са допълнени от акценти в меден тон в интериора. Във вратите има кожени вложки. Имуществото на модела са маси и джобове в задната част на предните седалки, чекмеджета под седалките, куки в багажника и няколко отделения за дреболии.

Пакетът Suzuki Support Support включва поддържане на лентата и автоматично спиране с помощта на стерео камера. Опциите включват навигация с деветинчов дисплей, разпознаване на пътните знаци, адаптивен круиз контрол, всестранна видимост. Цени: от 1 296 900 йени (10 000 евро) за версията с предно предаване и от 1 420 100 йени (11 000 евро) за версията със задвижване на всички колела. Продажбите в Япония ще започнат на 10 септември. /ams.bg/