Monday, July 22, 2024
HomeНовиниСвятTурското държавно радио: Партиите на Местан и Дал ще се обединят срещу...

Tурското държавно радио: Партиите на Местан и Дал ще се обединят срещу ДПС

 

09-13-02-mestanБългарската редакция на държавното радио Türkiye’nin Sesi Radyosu обяви, че ДОСТ и Народна партия “Свобода и достойнство” планират да обединят силите си на предстоящите избори срещу ДПС. Дословно съобщението на базираното в Анкара турско държавно радио гласи:

“Същевременно, според някои новини, лидерът на партията ДОСТ Лютви Местан и лидерът на Народна партия “Свобода и достойнство” Касим Дал смятат да обединят силите си на предстоящите избори срещу Движението за права и свободи. Като доказателство за това се сочи и фактът, че двамата заедно са участвали в поменната церемония в Могиляне.” Става дума за поменната церемония на 26 декември 2016 г. за жертвите на т.нар. Възродителен процес.

В съобщението на Türkiye’nin Sesi Radyosu се казва, че “на тези церемонии присъстват представители и на турските политически партии. Допреди две години тези церемонии се организираха под егидата на ДПС, но през предходната година церемонията бе организирана от водената от Лютви Местан партия ДОСТ и от партията на Касим Дал НПСД”.

Припомняме, че през февруари миналата година базираното в Анкара държавно радио беше едно от първите, което съобщи новината, че “в България ще бъде учредена нова турска партия с председател Лютви Местан.”

 

Снимка:

Лютви Местан

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular