Таекуондо шампионката Албена Ситнилска стана спортист №1 на Благоевград за 4-ти път, награди я кметът Камбитов

 

 

Състезателката по таекуондо Албена Ситнилска бе определена за спортист годината на Благоевград за 4-ти път. Шампионката получи приза си от кмета д-р Атанас Камбитов на тържествената церемония в зала „Скаптопара“. Пръв подгласник е националът по спортна гимнастика Димитър Димитров. Неговия приз връчи Йорданка Благоева. Първият благоевградски боксов шампион на страната Емануил Богоев (205 т.) от „Пирин“ в кат. до 56 кг се нареди на трето място, а на сцената го посрещна зам.-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова.

С приза „Посланик на спорта на Благоевград по света“ бяха удостоени бившият футболист и треньор на „орлетата” Иво Тренчев, футболният национал Станислав Манолев и девическата националка по художествена гимнастика Биляна Писова.

За поредна година община Благоевград отличи заслужили деятели на спорта, които с дългогодишния си труд и себеотдаване защитават доброто име на областния център в България и по света. Това са Кирил Стойков (футбол), Марин Атанасов (шахмат), отец Андон Шавулев (бокс), Любен Кръстев (баскетбол) и Софка Арабаджиева (хандбал).