Тимът на “Осогово Волей” се раздаде до край, но отстъпи в първия мач от 1/8 финалите във Volley Mania от “Барбароните”

"Осогово Волей" /в синьо/ загуби от "Барбароните"

Пред пълна зала кюстендилци отстъпиха с 1:3 гейма, играчите благодариха за подкрепата

В оспорван сблъсък от 1/8 финалите във Volley Mania, кюстендилският тим на “Осогово Волей” отстъпи с 1:3 гейма от “Барбароните”. Това бе първата среща от тази фаза на надпреварата в Любителската волейболна лига, като мача реванш е тази неделя в столичната зала “Васил Симов”.

Домакините бяха изключително амбицирани да се поздравят с крайната победа, още повече че от много време в зала “Осогово” дойдоха много фенове на тима, за да ги подкрепят. Срещата започна много обещаващо за кюстендилци, които взеха преднина от три точки и почти до края на първата част не я изпуснаха. При 23:20 за “Осогово Волей”, последва серия от непредвидени грешки в техните редици, от които се възползваха гостите. “Барбароните” не само заличиха пасива си, но и стигнаха до обрат, който бе достатъчен за 23:25 и спечелване на първия гейм. През втората част домакините показаха повече колебания и логично загубиха с 16:25 точки.

Третата част отново предложи много емоции, напрежения и най- вече красив волейбол. Кюстендилци максимално изчистиха грешките и принуждаваха съперника да бърка по- често, което се отрази и на резултата. След 25:22 точки тимът на “Осогово Волей се върна в мача с надежда за обрат. До такъв обаче не се стигна, след като софиянци бяха изключително категорични в четвъртия гейм, който спечелиха с 16:25 точки, а с това и срещата с 1:3 гейма.

“Поздравления и благодарности към хората, които бяха в залата за да ни подкрепят. От доста време не е имало толкова публика, особено на волейболен мач. Дадохме всичко от себе си, но не успяхме да спечелим и да ги зарадваме. В мача реванш, не отиваме като обречени”, каза капитанът на “Осогово Волей”- Явор Христов.

Съставът на „Осогово волей“ – Кирил Котев, Младен Кръстев, Бисер Василев, Николай Григоров, Явор Христов, Веселин Николов, Калоян Атанасов, Георги Димитров, Борислав Георгиев, Борис Василев.