Toyota представи „електрическата Corolla”

След десетки разсекретени патентни снимки, Toyota най-после представи втория електрически модел в своята гама – bZ3. Колата е разработена за едно BYD и FAW Toyota и към момента ще се подвизава единствено в Китай, където и дебютира по-рано днес. Моделът се придържа към стайлинга на другия електрически модел в гамата на японците – bZ4X, но с по-компактни размери, което бързо я превърна в еквивалент на конвенционалната Corolla, която познаваме.

Купето на колата успешно съчетава острите линии със заоблени форми, които позволяват изключително нисък коефициент от 0.218. Фаровете са свързани с тънка светеща лента, подобно на стоповете, както знаем от предходни кадри на автомобила. Към момента от Toyota са доста пестеливи на тема снимки и виждаме едва 5 кадъра, два от които на интериора.

Там се крие така наречената “Digital Island” инфотеймънт конфигурация с малък екран пред водача и голям портретно ориентиран дисплей в средата на таблото. На централата конзола пък е поставен джойстик с който се контролират повечето неща по колата.

По отношение на задвижването, японците също не споделят особено и засега знаем, че колата ще може да изминава около 600 километра според китайските стандарти за измерване. От Toyota не споделят капацитета на батерията, но казват, че тя ще запази 90% от него след 10 години. Според по-ранна информация, колата ще се предлага с два варианта на задвижване и съответно 178 конски сили или 238 конски сили./fakti.bg