Toyota се отказва от популярен модел

Японският производител Toyota няма да предложи на клиентите си ново поколение на хибридния хечбек Prius C. Това съобщи президентът на северноамериканското подразделение на компанията Ед Лаукс пред изданието Mоtor1.

“Предполагаме, че клиентите ни в САЩ, които искат електрифициран модел за всекидневна употреба, ще направят своя избор в полза на Corolla Hybrid – по-голям модел, който освен всичко и превъзхожда Prius C с по-нисък разход на гориво”, обясни Лаукс.

Toyota Prius C, известен в Япония като Aqua, беше показан през декември 2011 г., а последното му сериозно обновяване беше през 2017 г. Субкомпактният хечбек разчита на 1,5-литров бензинов двигател и електромотор, които съвкупно предлагат 99 к.с. Силовият агрегат има 3 режима на работа, включително и изцяло електрически. Той обаче стига само за маневри при паркиране.

Новата Toyota Corolla Hybrid на свой ред използва агрегата на последното поколение на лифтбека Prius. Той включва 1,8-литров бензинов двигател и електромотор, развиващи общо 122 к.с. Европейската версия на седана се произвежда в Турция.

 

 

Източник: topgear.bg