Треньорката по джудо Александра Ранова от Кюстендил гони зли духове на карнавал на вещиците в Германия, хапна специалитети от кенгуру и крокодил

На карнавала на вещиците

Александра изкара 5 незабравими дни на екскурзия до гр. Боднег заедно със съпруга си Виктор и 8-месечната дъщеричка Барбара, разпуснаха в басейн

Кюстендилското семейство Александра и Виктор Ранови заедно с 8-месечната си дъщеря Барбара се насладиха на невероятна екскурзия в германския град Боднег.

Александра (вляво) гони злите духове.

Треньорката по джудо и семейството й гостува на кюстендилците Светлана и Динко Стоянови, които са вуйчо и вуйна на Виктор и отдавна работят и живеят в Боднег.

Семейство Ранови и малката Барбара разпускат в басейна.

“Екскурзията беше прекрасна, зареди ни с много положителни емоции и незабравими моменти благодарение на Светлана и Динко. Отдавна желаехме да отидем, но винаги го отлагахме, но моментът дойде и сме страшно щастливи”, сподели треньорката по джудо и самбо Александра. Нейният съпруг също се занимава с тези спортове, а за малката Барби това бе първо далечно пътуване, но по думите на мама е била спокойна и доста любопитна. По време на екскурзията техен личен екскурзовод бе Светлана, която ги заведе на пазара на Улм, както и в заведения, където да опитат специалитети от крокодил, жабешки бутчета, кенгуру и други.

“Един от градовете, които посетихме, бе Равенсбург. Разгледахме най-голямата катедрала и бяхме на басейн. Прекрасно място за релакс, чисто и топло. Имаше стая за спане, за почивка, масаж, външен и вътрешни басейни с различна топлина на водата, пързалки и много атракции. Много забавен беше и карнавалът на вещиците, който посетихме.

Участниците в карнавала са облечени различно и се забавляват.

Това е празник за прогонването на злите духове, или както тук е – на вещиците, които трябва да се изгорят на клада. Казва се Фаснет и започва на 6 януари, така нареченият празник Дрей Кьониге и завършва както при нас преди големия пост с Функен. Тукашната ората копата, където се изгарят елхите, събрани от цялото село на един голям висок огън, на който отгоре има вещица. Така свършва така нареченият фашинг (фаснет) и се отбелязва отминаването на зимата и настъпване на пролетта. Между Дрей Кьониген и Функен има карнавали за прогонване на злите духове по цялата страна. Всяко населено място си има определен костюм – някои са вещици, други клоуни, рицари, житени питки, треви, метли, маймуни, мечки, лъвове и каквото се сетите. Всички са по улиците и се забавляват. Усещането е невероятно”, разказва Александра.