ЦАР ФУТБОЛ: Кардиф Треска! Югозападът се произнесе за финала на Шампионската лига: „Старата госпожа” ще спъне „Белия балет”:  Съветникът Владимир Елезов от Благоевград: Откърмен съм с любов към „Ювентус”, извънземният Буфон е за златна топка! Зам.-кметът на Дупница Кр. Милев вещае победа за „Реал”

Владимир Елезов
  • Кметът на Сапарева баня Калин Гелев вика за „Ювентус”, колегата му от Ихтиман К. Илиев пред тотално раздвоение – стиска палци и за двата отбора
  • ОбС шефът на Благоевград и привърженик на „Барселона” Радослав Тасков: Италианският отбор ще е новият европейски шампион
  • ОбС шефът на Дупница Емил Гущеров: Възхищавам се на Буфон и Рамос, които никога не изневериха на отборите си

Футболът е страст, която не подминава и управленците в Югозапада. Кметове, общински съветници… ще тръпнат пред екраните на 3 юни, когато на националния стадион в Уелс „Реал Мадрид” и „Ювентус” ще влязат в люта битка за трофея в най-престижния европейски клубен турнир. Кои са любимите им тимове, кои играчи харесват и кой отбор – италианския или испанския ще подкрепят в инфарктния двубой в събота – ще разберете от следващите редове. 

Калоян Илиев (вляво), кмет на Ихтиман
Калоян Илиев (вдясно), с яке на “Ювентус”
Зам.-кметът на Дупница Крум Милев

Кметът на Ихтиман Калоян Илиев ще бъде най-спокойният човек на света по време на финала на Шампионската лига между отборите на италианския „Ювентус” и испанския „Реал” (Мадрид).

Под патронажа на Димитър Пенев и кмета Калин Гелев, в Сапарева баня се проведе детски футболен турнир.

Причината е, че и двата тима са му любими и който и да спечели титлата – Илиев ще бъде много щастлив. Атрактивния мач ще гледа с компания в някое от заведенията в Ихтиман.

Радослав Тасков
Емил Гущеров (вдясно)

„Ювентус” ми е любим отбор още от времето на някогашните футболисти Фабрицио Раванели и Алесандро дел Пиеро, допада ми играта на старото поколение, като вратарят Джанлуиджи Буфон все още играе, за радост на феновете. Сигурен съм, че аржентинецът Паоло Дибала сега може да реши всеки мач.

„Реал Мадрид” харесвам заради истинския Роналдо.

Апостол Апостолов, кмет на Симитли
Атанас Камбитов, кмет на Благоевград

Но и този Роналдо сега, и Лука Модрич също са футболисти, които могат да решат всеки мач. Иначе от българските отбори съм фен на „Левски” (София), коментира градоначалникът на Ихтиман.

Кметът на община Сапарева баня Калин Гелев ще подкрепи отбора на „Ювентус” на финала на ШЛ. Негов любим отбор обаче си остава тимът на родната му община – ФК “Германея”, на който кметът не пропуска мачове.

Петър Паунов, кмет на Кюстендил
Петър Паунов и Паоло Дибала

По инициатива на градоначалника и под патронажа на треньор номер 1 на България за 20. век – Димитър Пенев, в Сапарева баня само преди седмица бе проведен и детски футболен турнир. Турнирът бе част от общинските празници в курортната община, но бе подарък от кмета на малчуганите за празника им – 1 юни.

Васил Иванов, омбудсман на Кюстендил
Йордан Татарски, бивш областен управител на Кюстендил
Иван Костов, учител по физическо възпитание

Благоевградският общински съветник Владимир Елезов е прочут фен на „Ювентус”. Неговата прогноза е за победа на „Старата госпожа”. „Още от дете съм почитател на националния отбор на Италия, говорим за 86-а година. Запален фен на „Ювентус” съм от 1988 г. В махалата в Благоевград батковците също бяха фенове на бианконерите и оттам тази любов се запали и в мен. Баща ми е голям фен на Италия. Изобщо откърмен съм с любов към италианския футбол и „Ювентус” и с годините тази любов се засилва все повече. Толкова хора плакаха и трепериха на всички загубени досега финали и с нетърпение чакаме най-после да вдигнем купата. „Ювентус” заслужава да спечели. На финала излизаме като аутсайдер, но имам предчувствие, че че ще ги бием. Най-вече заради Буфон, който от 20 години е в „Ювентус” и заради загубените два финала заслужава да стане носител и на „Златната топка”. Извънземният Буфон е любимият ми футболист в отбора. След това Клаудио Маркизио и трио BBС Бардзали-Бонучи-Киелини.

Бойко Борисов е фен на “Реал”, но има екип и на “Челси”

Паоло Дибала е младата надежда, която ще измести Меси и Роналдо от трона”,категоричен е Владимир Елезов.

ОбС шефът на благоевградските съветници Радослав Тасков е горещ фен на кръвния враг на „Реал” (Мадрид) – „Барселона”, дори е гледал на живо любимците си на „Ноу Камп”. Тасков стиска палци за отбора от Торино. „Задължително ще гледам финала на Шампионската лига. „Ювентус” ще стане новият европейски шампион, сигурен съм. Иначе от моя отбор „Барселона” любим играч ми е Андрес Иниеста. Мисля, че смяната на треньора Луис Енрике може да е за добро. Харесвах, че при него „Барселона” играеше красив футбол. Надявам се новият треньор да жъне само успехи”, коментира Тасков.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов пък преди години беше забелязан на събитие да се появява със спортен екип с емблемата на „Барселона”. С фланелка на „Барселона” рита и в мача пушачи срещу непушачи кметът на Симитли Апостол Апостолов.

Зам.-кметът на Дупница Крум Милев вдига палец за „Белия балет”. „Фен съм на „Реал” (Мадрид) не само за мача, а по принцип и изключително много харесвам Кристиано Роналдо. Ще гледам мача с приятели. Прогнозата ми е за победа 2:1 за „Реал”, каза Милев. ОбС шефът Емил Гущеров също коментира по темата: „Аз съм фен на красивия и атрактивен футбол. След като двата отбора са достигнали до финала, значи са най-достойни. Нямам претенции кой ще бъде с купата накрая, важното е победителят да бъдем ние, зрителите, за да станем свидетели на най-красивото от футбола. Няма как да скрия възхищението си от Буфон и Рамос, които никога не изневериха на отборите си и се радвам, че някой от тях ще вдигне титлата. Ако „Барселона” бе стигнала до финала, щях да стискам палци за Меси, Суарес и Неймар”.

Зрелищен и атрактивен мач и пореден триумф на високото футболно майсторство, такива са очакванията за финала на Шампионската лига на бившия областен управител на Кюстендил Йордан Татарски, който преди парламентарните избори се появи с яке на „Манчестър Юнайтед”.

„Италианският колос „Ювентус” може да запише славна страница в историята си, ако успее да завоюва трофея в събота вечер срещу „Реал” (Мадрид). Футболистите на Масимилиано Алегри са изправени пред предизвикателството да запишат требъл. Едва седем отбора са постигали това, включвайки Шампионската лига, титлата и купата на страната си. Предпочитах един от финалистите да е български отбор, но в случая ще подкрепям „Ювентус”. Моята прогноза е 2 на 1 в полза на тима от Торино”, добавя ексгубернаторът на Кюстендил. Той споделя, че има няколко любими български отбора и те са:

„Марек” –отбор с най-богата история от Кюстендилска област

и с най-големи успехи в европейските турнири; „Велбъжд” – отбор, с който през 1977 г. кара едномесечна подготовка; „Пирин” – отборът на моето сърце, който го изгражда като футболист; „Левски” (Кочериново) – като отбор на родния си град, чийто цветове защитава през 1976-1977 г.; ЦСКА – като отбор, дал на света най-много български футболисти с висока класа. „Имам повече от един любим футболист и те са от далечното минало – Георги Аспарухов и Христо Бонев, от близкото минало – Христо Стоичков и Димитър Бербатов. От днешните активни футболисти , това е Лео Меси от „Барселона“, споделя още Йордан Татарски.

Учителят и политик Иван Костов от Кюстендил също е сред футболните запалянковци. В събота той ще подкрепя италианския „Ювентус”. „Футболистите на Масимилиано Алегри наистина заслужават тази купа, но не мога да се ангажирам с прогноза. Вярвам в тяхната победа и се надявам наистина да се получи един добър футбол“, коментира кюстендилският учител. Иначе от българските отбори, той е заклет фен на ЦСКА. „Доволен съм, че Гриша Ганчев, върна лицето, емблемата на ЦСКА на “Българска армия”. Иван Велчев – Кюстендилеца е много близък до президента и бе негов представител на търга за емблемата на ЦСКА, която спечели за около 8 млн. лв. Ганчев уби всички спекулации по свой адрес – дали обича ЦСКА, дали е дошъл само за спекулации, игри, сплетни. Той доказа, взе ни лицето, емблемата и я докара вкъщи, на „Българска армия“, коментира Иван Костов. Безспорно негов любим футболист е Христо Стоичков. Според педагога Камата е най-успелият български футболист, носител на най-престижните награди, като „Златната топка” и „Златната обувка”.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов е известен със сините си пристрастия.

Той е фен на синия „Левски”. Неотдавна градоначалникът бе приет и за член на фенклуб „Гунди“ в областния град. Паунов не скрива предпочитанията си към немския футбол, фаворит му е „Байерн“. Преди време фенове на бианконерите звъняха в редакцията да кажат ентусиазирано, че любимият им кмет Паунов прави същия победен жест, като любимият им футболист на „Юве” – Дибала.

Общественият посредник в Града под Хисарлъка Васил Иванов очаква да гледа красив футбол на финала на Шампионската лига между „Ювентус” и „Реал”. „Ясно е, че единият отбор е най-силен в нападение, а другият в защита. Не съм фен на нито един от двата отбора, но шестото ми чувство подсказва, че победата ще бъде за италианския тим“, коментира Васил Иванов. Иначе за футболните си пристрастия той не скрива, че е верен на „Левски” до гроб. Неговият любим футболист по принцип си остава Гунди. „Даже си пазя негова плоча с автограф, но не с неговата песен, тя излиза след смъртта му. Спомен е от майка ми, на нея пък й я дала приятелка още от едно време“, разказва историята Васил Иванов.

Премиерът Бойко Борисов често е забелязван да се появява с различни футболни екипи. Той посрещна 55-ия си рожден ден с екипа на „Реал” (Мадрид), като не крие, че това е любимият му отбор. Борисов получи специална фланелка с подпис лично от Кристиано Роналдо. Португалецът е подарил екипа, на който пише: “За г-н Бойко Борисов с най-добри пожелания”.

Отявленият фен на кралския тим обаче бе пременен в анцуг на „Челси” на култовата снимка с магнолията.

Футболни страсти вилнеят във „Вяра”! Отговорният секретар Владимир Кацаров и редакторът Иван Павлов кръстосват шпаги за любимите си отбори

Системният администратор Ботьо Панчев: Сърцето ми бие за „Барселона”

Иван Павлов, Владимир Кацаров и Ботьо Панчев

Редакцията на в. „Вяра” ще се окаже разделена на две в съботната вечер заради футболни пристрастия. Отговорният секретар Владимир Кацаров е отявлен фен на „Ювентус”, а редакторът Иван Павлов е голям привърженик на „Реал” (Мадрид). Ето какви са прогнозите на двамата за двубоя.

„Това ще бъде поредният загубен финал за „Ювентус”. Все пак имат 6 загубени финала досега”, убеден е Иван Павлов.

„Алесандор дел Пиеро е бил на същата възраст както Пауло Дибала в момента, когато е спечелил Шампионската лига. Дано наследни неговия успех, стискам палци на любимия отбор в събота вечер”, категоричен е Владимир Кацаров.

Сърцето на системния администратор Ботьо Панчев тупа в ритъма на „Барселона”. Панчев дава всичко за каталунците. Логично той ще е зад гърба на „Старата госпожа”. „Много съжалявам, че „Барселона” не се класира на финала, за да играе с „Ювентус” или с „Реал” (Мадрид). В събота ще викам за „Ювентус”.