Цветанов: Няма предпоставки за вот на недоверие

Цветан Цветанов

Докато бях вицепремиер и министър на вътрешните работи, не позволявахме каквито и да било лица да правят безобразия, каза заместник-председателят на ГЕРБ

 

 

„Няма никаква предпоставка за вот на недоверие. Това е част от стратегията за фалшивите новини. Преди председателството да имат усещането, че държавата ни не е стабилна.” Това коментира по Нова тв заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той добави, че икономиката отчита растеж. „Опозицията е в правото си да показва, че има характер. Но аз ще им кажа – нефалшивите новини издигат имиджа на една партия. Трябва да има дискусия по важните предложения на мнозинството. Или ако нямаш позиция, предлагай алтернатива”, заяви Цветанов.

„Искат да изместят напрежението, което имат вътре в партията”, заяви Цветанов. Той коментира и антикорупционното законодателство, което предлага ГЕРБ. Цветанов поясни, че от партията предлагат ръководството на бъдещата агенция, която ще бори корупцията, да се избира от парламента.

„Председателят ще бъде избиран от парламента, който не се ръководи от Борисов, а от всички 240 депутати”, заяви Цветан Цветанов.

Цветанов коментира и изчезването на Адриан Златков и възможността то да е извършено от част от групата на „Наглите”.

„Вие знаете, че в началния етап на задържане на „Наглите” бяха много лица задържани. Четирима бяха осъдени с ефективни присъди, двама от „Наглите” бяха открити заровени край София. Групата става от шестима. Имаше един Киро Шкафа, който заради това, че не беше в ареста, беше убит”, заяви Цветанов. „Ако преди съдът беше проявил повече съпричастност, мисля, че може би щяхме да стигнем и до други лица, които бяха част от тази група. Докато бях вицепремиер и министър на вътрешните работи, не позволявахме каквито и да било лица от каквито и да било групи да правят безобразия в страната. След промените, които бяха направени през 2013 година, когато беше закрита реално ГДБОП, системата беше разбита. В момента правителството полага максимални усилия”, заяви Цветанов. Той коментира и случая във Виноградец, при който беше застрелян мъж, по време на празнуване на рождения ден на 6-годишно дете. Оръжието е на общински съветник от ГЕРБ Лазар Влайков.

„Не е имал повдигнато обвинение, когато сме гласували кандидатурата му. Заради това е получил доверието ни. Строгостта на закона трябва да се приложи в този случай”, каза Цветанов.