Тунинг за американските мускули

 

Когато почитателите на Ford Mustang пришпорят своето „пони”, асфалтът се тресе. Възможно ли е още по-впечатляващо представяне? Разбира се, казват специалистите от H&R – със спорни пружини, спортни стабилизатори и увеличение на следата.

Ford Mustang

Например за актуалния Ford Mustang. Без значение дали се касае за разполагащия с 317 к.с. EcoBoost, или за V8 агрегата с 500 к.с., за кабриолета или Coupе-то: тунингът се предлага за всеки вариант. При версията с 4-цилиндров двигател каросерията се смъква с 40 милиметра отпред и с 45 милиметра отзад, докато при V8 мотора смъкването е с 25 до 30 милиметра.

 

Dodge Challenger


За Dodge Challenger също има тунинг опции от H&R. За SRT 392 с 492 к.с. се предлагат оптимизирани спортни пружини – с индивидуално настройващи се характеристики. Така центърът на тежестта на автомобила се смъква с 25 милиметра. Компонентите се предлагат за моделното поколение от 2015 г., докато за това от 2016 г. са още в процес на подготовка.

Chevrolet Camaro

Притежателите на Camaro също могат да се обърнат към H&R: със спортните пружини на тунинг специалистите колелата се смъкват в калниците с 35 мм. За пърформанса на тема окачване има и спортни стабилизатори. Произведените през 2015 г. версии на Camaro могат да бъдат преоборудвани веднага, докато моделът от 2016 г. (с адаптивни амортисьори) може да бъде оборудван от H&R засега само със спортни пружини.

“За Mustang, Challenger и Camaro се предлагат и увеличения на следата „Trak+“. Тяхната широчина е от 6 до 60 милиметра на ос.