Уникален успех за кюстендилската художествена гимнастика, Цветозара Миленкова трета в категория “Елит”

Цветозара Миленкова

Нилана Колевска се нареди 9-а при конкуренция от 65 грации при девойките младша възраст, Даяна Димитрова 18-а

 

Уникален успех постигнаха на килима в зала “София” три състезателки на кюстендилския клуб по художествена гимнастика “Велбъжд” на квалификациите за най-силната категория – “Елит”.

Нилана Колевска

Цветозара Миленкова се представи блестящо и се нареди на престижното 3-то място при девойките младша възраст. Нилана Колевска също изигра отлично своите композиции и се класира на 9-о място в конкуренция от 65 грации в същата възрастова група. Двете 10-годишни талантливи грации играха съчетания с топка, лента, въже и обръч. В категория „Елит” влязоха най-добрите 30.

Много силно се представи и Даяна Димитрова при девойките старша възраст. Тя се класира 18-а от 85 гимнастички, които се бореха за място сред първите 20. Даяна игра на обръч, бухалки, топка и лента.

Даяна Димитрова

“И Цвети, и Ниланка са първа година при девойки младша възраст, където са момичета, родени 2007 и 2006 година, и играха много силно и стабилно. Даяна също е първа година в старшата възраст, но се представи много добре. Много съм горда с представянето на момичетата, които се пребориха с голямата конкуренция, и успяхме да докажем, че мястото на кюстендилската школа е сред елита”, сподели президентът на клуб “Велбъжд” Валя Машова. Тя е личен треньор на Нилана Колевска и Даяна Димитрова. Цветозара Миленкова се подготвя от Весела Николчова.

Мишел Иванова ще бъде кюстендилското участие на започващото в четвъртък Държавно първенство “Жулиета Шишманова” в Бургас. Надпреварата в морския град е за девойки старша възраст и жени.