Управителят д-р Ковачка подари тостери и ел. кани на всяко отделение в самоковската болница за 7 април, разкри: Ще бъдат закупени 2 нови апарата за хемодиализа

По време на коктейла д-р Антоанета Кънчева и инж. Виолета Даганова получиха букети и благодарности за дългогодишния си стаж в МБАП

 

С подаръци зарадва управителят на МБАЛ-Самоков д-р Красимира Ковачка всяко едно от отделенията за професионалния празник на здравния работник.

По този повод бе даден коктейл няколко дни по-рано от 7 април, понеже тази година денят съвпада с великденските празници. „Желая на всички лекари здраве, лично щастие, много успехи във високохуманната ни професия. Медицинските специалисти заслужено се ползват с искрено признание и висока оценка за своята тежка мисия в името на живота и здравето на хората. Искам да ви благодаря не само от мое име, а и от името на всички жители на община Самоков. Всички ние останахме да живеем и да работим в този град.

Приехме най-голямото предизвикателство да работим в условията на едно непрекъснато променящо се здравеопазване с много реформи и с много нови правила. Вярвам, че с всичките си сили ще приемем и новите предизвикателства. Болница в Самоков има благодарение на екипа, който работи в последните години на тази реформа. Пожелавам ви с много вяра и оптимизъм да постигнем заедно професионална и лична удовлетвореност! Желая на вас и семействата ви щастие, да посрещнете светлите празници със спокойствие, благоденствие, защото заслужавате като хора, които носят най-голямата отговорност към другите и имат най-благородната професия в света! Честит празник!” – пожела д-р Красимира Ковачка. “Тази година се прави ремонт на кардиологично отделение в МБАЛ-Самоков, предстои ремонт и на травматологично отделение през следващата година. След тези ремонти отделенията ще отговарят на всички европейски стандарти“ – заяви д-р Ковачка. Тя информира, че със средства от общинския бюджет ще бъдат закупени два нови апарата за отделението по хемодиализа, за което благодари на кмета Георгиев и на общинските съветници, които са подкрепили с гласуване ползването на средствата за закупуването им. Д-р Ковачка подари на всяко отделение електрическа кана, за да може медиците да се освежават с чаша чай по време на почивката. Всички отделения получиха и по един тостер. Пациентите също ще може да ги ползват – каза още д-р Ковачка. Д-р Ковачка изказа от свое име огромната си благодарност към нейните колеги с дълъг стаж в болницата. Някои от тях работят над 35 години там. Поздрави, букети и благодарности имаше за д-р Антоанета Кънчева и инж. Виолета Даганова. В ръцете на д-р Кънчева са проплакали хиляди самоковчета и са поели първата си глътка въздух. Виолета Даганова пък над 20 години работи в болницата и има заслуги за спечелването на европейски проект, който подобри условията за лечение в МБАЛ – Самоков.