Николай Сичанов

От 10 години в дома на бившия коняр няма ток, отрязани са пръстите на краката му – живее в пълна мизерия

Кирил Бонев от „Милост за слабите”: Къщата пада върху него, ще го убие, щом общината претендира, че има социална политика, защо не му помогне

Къща на един век в Самоков не издържа на тежестта на времето и се срути върху собственика си Николай Сичанов. Близките на Николай са подали молба в Дома за стари хора в Самоков за настаняването му, но ръководството им казало, че Николай е млад, за да бъде част от домуващите в социалната институция.

Комшии на Николай Петров Сичанов и Сдружението „Милост за слабите“ са възмутени от бездушието на институциите. „Общината и Домът за стари хора в Самоков не полагат грижи за възрастен мъж, който живее в къщата си, застрашаваща живота му. Възмутително е”, е коментарът на самоковци.

Кирил Бонев

„Ръководството на община Самоков претендира, че има социална политика. Това не е вярно. Действията на кмета и на съветниците показват, че не се полагат никакви грижи за бездомни, бедни, социално слаби, да не говорим за уличните кучета, които наскоро бяха отровени и натръшкани из улиците на Самоков и курорта Боровец. Ще се наложи да подадем сигнала до министрествата в София“ – коментираха от неправителствените организации в Самоков.

„Къщата му е много стара. Пада върху него. Ще го убие“ – сподели пред в. “Вяра“ Кирил Бонев, съсед на Николай.

Комшиите му носят по малко храна, цепят му дървата и се тюхкат за съдбата му. Николай живее в мизерна стая в къщата, която скоро ще се стовари върху 61-годишния мъж. „И у циганите не е така“ – казва тъжно Николай.

Има две дъщери, които му помагат, колкото е по силите им. Навремето Николай бил коняр, пасял конете из Бързановите ливади, после работил в месопреработвателното предприятие „Родопа“. Починали родителите му, брат му, жена му, а от мизерията и мръсотията, от липсата на вода и ток заболял кракът на Николай и отрязали пръстите му. Ток в старата къща няма от над десет години, а вода има само на външната чешма. „Наскоро част от къщата падна, добре че не е бил дома“ – коментират разтревожено съседите и призовават самоковци да се притекат на помощ на бедстващия човек.

„В Самоков милост няма към никого, само към богоизбраните. Властта не се интересува от бедните. Да си помагаме“ – призовават самоковци и посочват, че адресът на Николай е „Рила планина“ 60, за да се самосезират и помогнат съответните институции или милостиви самоковци.

 

7 КОМЕНТАРИ

  1. Има 2 дъщери, а комшиите му носят храна и дърва??? Що за …. е отгледал този нещастен баща???

  2. podobre dase organizirat mladi hora po 1.2.3.5 lv. koi kolkoto moje i damo se pomogne v samokov ima i dosta stroitelni firmi koito sm sigoren che moje da pomognat i da se napravi pone edna staia s bania i toaletna vse pak sme hora a ne jivotni nikoi ne biskal takv jivot v toia jivot ne vseki ima vazmojnost da jive dobre tova e nachina

  3. Костюмираните п*дали от общината да се вземат в ръце и да се осъзнаят навреме да се помогне на човек от хората които имат възможност да помогнат,защото ако бедните можеха да помагат с финанси ,нямаше да чакаме к*чките от общината

  4. Ако беше от ромски произход кмета и свирка (от черешово дърво) щеше да му направи + къща ама не е @

  5. децата не са му виновни за положението в което е, те се грижеха за него, но той за пореден път се подигра с тях с алкохол и неговите действия, които не са за говорене. За да е на това положение само той си е виновен, продаде тухли и керемиди, желязо за алкохол. Ако сабирате пари дайте ги на който трябва, не на него за алкохол.

Comments are closed.