В чест на 180-годишнината от рождението на героя: Кметът на Перник Вяра Церовска и губернаторът Ирена Соколова почетоха паметта на Левски, пред пълна зала представиха книгата за Апостола

 

Грандиозно и докосващо публиката представяне на книгата „Васил Левски в изкуството” се състоя в художествената галерия „Любен Гайдаров” в Перник. По-рано перничани се преклониха пред паметта на Апостола на свободата. Кметът Вяра Церовска, губернаторът Ирена Соколова, депутатите от ГЕРБ Красимир Велчев и д-р Александър Александров, председателят на ОбС Иво Савов и граждани положиха цветя пред бюст-паметника на героя в центъра на миньорския град.

 

Кметовете на Ловеч и Карлово Корнелия Маринова и Емил Кабаиванов, кметът на кв. „Изток” Емил Костадинов, председателят на местния кабинет „Васил Левски” Милан Миланов бяха специални готи на инициативата, провеждаща се в рамките на проявите, посветени на 180-ата годишнина от рождението на Левски, чиято кулминация беше представянето на уникалната книга „Васил Левски в изкуството”, организирани от община Перник.