В зрелищен мач „Сливнишки герой“ надигра „Беласица“ (Петрич) с 2:0 в Сливница

Отборът на „Беласица“ завърши на пето място в групата

 

Последния си мач от първенството на ЮЗ трета лига отборът на ОФК „Беласица“ изигра като гост на „Сливнишки герой“ (Сливница). Срещата се игра на отличен терен, който предразполагаше футболистите на двата отбора да играят с хъс и настроение.

Първите 20-ина минути футболистите на домакините по-често се озоваваха пред вратата на „Беласица“. В 18-ата минута триходовата комбинация между Велислав Иванов, Александър Александров И Йордан Попов завърши с шут на последния, който изпрати топката от 15-ина метра в долния ъгъл на вратата на гостите за 1:0. Постепенно играта на терена се поизравни и петричките футболисти все по-често се озоваваха пред вратата на домакините. В 31-ваТА минута старши треньорът на „Беласица“ Николай Димитров извърши принудителна смяна, като на мястото на контузения Милчо Макенджиев в игра влезе Тодор Кръстев. В 35-ата минута Аспарух Шамкалов се озова в удобна позиция за стрелба в наказателното поле на домакините, засуети се и по този начин позволи на защитник на домакините да избие топката от краката му в ъглов удар. Веднъж и младият Запро Динев след рейд по десния фланг реши да центрира вместо да стреля и сгреши.

През втората част на мача играта се диктуваше от отбора на „Беласица“. В 65-ата минута Владимир Кабранов бе изведен в наказателното поле на домакините, но се забави за миг и противников защитник изби кълбото преди да стреля. В 84-тата минута Велислав Иванов след самостоятелен рейд от дясно преодоля изпречилите се защитници на гостуващия тим и с диагонален шут изпрати топката в мрежата на Кирил Георгиев за 2:0. До края на срещата още по един пропуск направиха Владимир Кабранов и Запро Динев за гостите. Независимо от загубата футболистите на „Беласица“ оставиха добри впечатления с играта си, особено при контраатаките, в които участваха Марти Таушанов, Красимир Шапкаров, Запро Динев и Владимир Кабранов.

„Беласица“: Кирил Георгиев, Александър Смилков, Милчо Макенджиев (31-Тодор Кръстев), Марин Георгиев, Валентин Костов, Любомир Граминов, Марти Таушанов, Аспарух Шамкалов, Красимир Шапкаров, Владимир Кабранов, Запро Динев.