Кметът Георгиев натовари Валентин Милушев с 16 000 лв. сметки на Клуба по мотокрос в Самоков, депутатът: Няма да плащам водата на общината, ще си търся правата в съда

Владимир Георгиев

 

  • Не съм се разписвал никъде за отделен водомер и електромер, начислени са ми 400 кубика вода за април, които може би са от гробището, дано това не е политически рекет, каза ГЕРБ депутатът
  • Кой спортен клуб в Самоков си плащат тока и водата? Плаща ли футболният клуб в Говедарци, някой сети ли се да подгони длъжниците с по 60 бона, питат самоковци
  • Градоначалникът е изпратил и предупредително писмо до Милушев за събаряне на ресторант „Езерото“ в Боровец

 

ГЕРБ депутатът Валентин Милушев от Самоков трябва да събори сградата на стария ресторант-бирария „Езерото“ в Боровец и да плати сметка за ток и вода от 16 000 лв. на Клуба по мотокрос.

Валентин Милушев

Предупрежденията получил в писма от кмета на града Владимир Георгиев. Милушев, който е бивш шеф на Клуба по мотокрос, недоумява как през април месец са начислени рекордните 400 кубика вода и кой спортен клуб плаща подобни сметки. В. “Вяра“ потърси за коментар депутата. Той потвърди, че до него са изпратени две предупредителни писма от кмета Владимир Георгиев. Милушев веднага потърсил градоначалника, като двамата провели разговор в кметския кабинет. „Писмото от кмета Владимир Георгиев получих 20 дни след изборите. Получих две писма от него. Едното е до Клуба по мотокрос, другото писмо е до фирмата ми. При срещата ни той заяви, че не го е пратил преди това, понеже не искал да изглежда политическо. С писмото ме уведомява, че Клубът по мотокрос дължи на общината над 16 000 лв. за ток и вода, т.е. за консумативи за една година, предполагам. Досега такива средства не са ни изисквани. Аз му заявих, че трябва да се подпишат документи и приемно-предавателен протокол за водомер, електромер и т.н. Към настоящия момент такива финансово-счетоводни документи не са налични. Аз няма да плащам водата на общината. Още през 2015 г. написах писмо до общината и поисках да се отделят водомерите и електромерите от гробищния парк „Ридо“. Приемно-продавателен протокол не е правен, не съм се разписвал никъде за отделен водомер и електромер, а кметът ни каза, че има отделен водомер и електромер. Явно ще водим дела“ – коментира Валентин Милушев.

„Кой спортен клуб в Самоков си плаща тока и водата? Плаща ли футболният клуб в Говедарци за ползването на вода при поливането на площите на стадиона? „Кой плаща водата на стадион „Искър”? Плащат ли борците, като ползват залата на общината? Има ли длъжници с по 60 хил.лв., но никой не се сеща да им ги поиска и това не е ли бащата на една от зам.-кметовете?“ – валят поредните въпроси от спортисти към кмета на община Самоков. Според спортни деятели от Самоков писмото, свързано с Клуба по мотокрос, представлява опит да бъде осуетена подготовката около предстоящите стартове по мотокорос идната седмица. Те са планирани за 9-10 септември на мотополигон. Милушев обясни още: „От 4 месеца, т.е. веднага след изборите, напуснах Управителния съвет на клуба, в момента не съм председател на Клуба по мотокрос, но парите, които иска да платя кметът, са за една година назад. За месец април са ми написали 400 кубика вода. Април месец помните ли какви бяха температурите? В този сняг кой от състезателите по мотокрос е имал необходимост да ползва водата при тренировките? Това сигурно е за водата от гробищния парк, може би водата е текла, за да не замръзне. Никой не ми е показал водомер, който да е само за мотополигона. Не ми се иска да вярвам, че това е политическо отмъщение, рекет и т.н. Все пак нивото на подобни взаимоотношения трябва да е друго. Във времето на демокрация всеки има право да бъде в една или друга политичека формация. Отдавна в България съществуват други партии освен БСП. Ще продължа да бъда диалогичен и комуникативен. Ще търся правата си по съдебен ред“, допълни Валентин Милушев.

Той е получил и друго писмо от кмета Владимир Георгиев, с което му се нарежда да събори сградата на стария ресторант-бирария „Езерото“, който е негова собственост, защото застрашавал живота на туристите в Боровец.

„Става въпрос за бивш ресторант (стара сграда), който не функционира и от години стои заключен. Около обекта няма никакви пристройки, намира се на 200 метра източно от главния път за Боровец, ситуиран е в съществуващата борова гора. Закупих визирания имот преди 10 години. Считам, че не е налице никаква опасност за никого. Не застрашава живота на туристите и гостите на курортния комплекс, до него дори няма и път. В писмото пише, че трябва да премахна обекта в срок от три месеца“ – споделя Валентин Милушев.

„Депутатът от ГЕРБ получи заповед за събаряне на сграда в гората, а жителите на общината се чудят защо по един много по-голям проблем не се вземат необходимите мерки. Става дума за така наречените къщички (временни обекти) в Боровец, които отдавна трябваше да бъдат премахнати. По казуса са налице три съдебни решения и становище на областния управител на Софийска област, но все още никой от отговорните фактори в общинската администрация не намира кураж да се заеме със случая. До ден днешен никой от властимащите не иска да развали рахатлъка на закононарушителите. В Боровец има много саморушащи се сгради, в Самоков също – никой не се е сетил да напише съответните предупредителни писма. Това не е ли своеобразно политическо изнудване?“, питат самоковци.

През двата си мандата като общински съветник Милушев задаваше множество актуални въпроси на кмета Владимир Георгиеви и властимащите от общинската администрация. Неговите питания се отнасяха по различни наболели въпроси, свързани с имоти, с разпределение на средства и т.н., твърдят запознати.