Венцислав Анакиев от СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” с купа и златен медал от 6-ия национален пациентски фестивал

Венцислав Анакиев

Кюстендилският представител бе най-добър на дартс, Динко Даскалов и Пламен Петров са трети на шах и табла

 

 

Трима състезатели от кюстендилският СКХЗУ „Пауталия спорт 2005” участваха в 6-ия национален пациентски фестивал в София в няколко вида спорт. Динко Даскалов в шахмат, Пламен Петров в спортна табла и Венцислав Анакиев в дартс бяха част от надпреварата, като се представиха отлично.

Динко Даскалов

Венцислав Анакиев вдигна купата на победител и се окичи със златния медал. Динко Даскалов стана трети в шаха, а Пламен Петров спечели бронза в състезанието по спортна табла.

Пламен Петров

Клубът участва и с трима свои състезатели в национален индивидуален турнир за Купата на България по шахмат, за хора със зрителни увреждания. Домакин на надпреварата бе Спортен клуб за интеграция “Дунав 2013″ (Русе) с председател Иван Пухлев. Проявата се организира със съдействие и финансиране от общината, а състезанието се проведе в Русенския университет.

Игра се по швейцарската система в пет кръга, а главен съдия беше Радостин Раев. След изиграването на партиите купа „България” спечели Расим Низам от Пловдив. Кънка Витова от СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” зае престижното шесто място, Борислав Лазаров е осми, а Динко Даскалов грабна бронза.

Турнирът беше силен и всички наши състезатели се представиха добре. Ние отидохме с нагласата и тримата да влезем в десетката и аз съм много доволна от представянето на всички”, сподели  председателят на клуба Кънка Витова.