„Вихрен” победи заслужено „Марек” и продължава в турнира за Купата на България

Отборът на „Вихрен”

 

С далеч по-добра игра от силно подмладения отбор на „Марек” футболистите на „Вихрен” победиха с 4:0 и продължават в по-нататъшната фаза за Купата на  България. В отбора на домакините старши треньорът Петър Златинов беше пуснал в игра от титулярите вратаря Стефано Кунчев и полевите играчи Антонио Ласков, Даниел Пехливанов и Александър Якимов. В отбора на гостите наставникът Цветан Видински гласува доверие на досегашни резерви и юноши на клуба. Всичко това наставниците на двата мъжки отбора подплатиха с обясненията си, че им предстоят тежки и отговорни срещи за първенството в събота на „Бончук” „Марек” – „Беласица” и в Сливница – „Сливнишки герой” – „Вихрен”.

Очаквано мачът започна с натиск на домакините. Първия гол в срещата отбеляза Петър Дънгов в 14-ата минута. В 36-ата минута Ал. Якимов напредна от дълбочина в стил Меси и насочи кълбото в долния ляв ъгъл на стража на „Марек” за 2:0. Младите футболисти от Дупница търсеха начин за превземане на вратата на „Вихрен”. Стоил Борисов, Росен Йорданов и Робертино Атанасов успяха да се доберат в близост до вратата на домакините, но до отбелязване на гол не се стигна. Отлично впечатление правеше играта на Антонио Ласков и Александър Якимов, които с умелите си действия и точни пасове печелеха овациите на около 300-та зрители по трибуните на стадиона.

Втората част на срещата продължи с натиск на отбора на „Вихрен”. В 55-ата минута атомното трио Ласков-Якимов-Пехливанов завърши с гол на последния след отлична асистенция на Якимов за 3:0. В 75-ата минута влезлият в игра Александър Русков реализира отсъдената дузпа от главния съдия Християна Гутева за спъване на Янислав Тусонджиев в наказателното поле на гостите и резултатът стана 4:0. Последваха силни минути за отбора на „Марек”. Росен Йорданов, Калин Стоев и Иван Влахов обстрелваха опасно вратата на домакините, но Стефано Кунчев не допусна попадение зад себе си.

С тази победа отборът на „Вихрен” добива право на 13 септември да срещне отбора на „Хебър” (Пазарджик) в мач за Купата на България.

„Отличен мач за футболистите на „Вихрен”. Все по-добре и по-добре играят нашите момчета. Надявам се така да бъде и в Сливница срещу един от силните отбори в ЮЗ трета лига и да се завърнем с пълен актив от този двубой. Очакваме още нови футболисти, за да може полека-лека да запълним всички слаби постове в отбора. Ще присъствам на жребия в сградата на БФС за определяне на мястото за игра срещу „Хебър” на 13 септември. Ръководството е заредено с амбиции да вървим колкото може напред в този турнир”, сподели адвокат Михаил Михайлов – член на УС на ФК „Вихрен”.
Наставникът на отбора Петър Златинов заяви, че ако се спази това, което се говори в съблекалнята, и това, което се тренира на терена, то проблем за спечелването на трите точки в Сливница няма да има. „Ще играем на един прекрасен терен срещу отбор,  играещ открит футбол. Класирането на „Сливнишки герой” винаги в челото на таблицата говори какво представлява. Нагласата е за пълен успех”.