ВиК – Благоевград спечели „Зелен оскар” в категорията “Воден сектор“, управителят Росица Димитрова: Важно е, след като употребим водата, тя да се върне с добри качества обратно в природата

Инж. Росица Димитрова
  •  С първа награда от конкурса дружеството получи признание за екологичната си политика и управление

 

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, спечели първа награда в категорията „Воден сектор“ в Седмия национален конкурс „Най-зелените компании в България“. Събитието се проведе във Френския институт – София.

„За нас е чест и удоволствие, че спечелихме първо място в нашата категория на конкурса „Най-зелените компании в България“. Изключително важно да се покаже това, което се прави във връзка с опазването на околната среда и един от най-ценните ни ресурси – водата“ -– сподели Росица Димитрова, управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград.

„Имаме отношение към всяка капка и се опитваме да достигнем до нашите най-малки потребители, защото ясно осъзнаваме, че децата са бъдещето на нашата страна и в тях са нашите надежди“, допълни Димитрова.

Според нея не е важно само да се пречиства природната вода и тя да отива с добри показатели до всички потребители. Важно е какво се случва и след това – а именно, когато употребим водата, тя да се върне с добри качества обратно в природата. Така се поддържа балансът. През последната една година ВиК – Благоевград е осъществило няколко екологични и социалнозначими инициативи. Една от тях е засаждането на 60 млади дръвчета по повод 60-годишния юбилей на дружеството през 2017 г. „Те символизират това, че отстояваме във времето нашите позиции, въпреки че сме държавна компания. Наша мисия и цел е да работим за бъдещите поколения“, е категорична Росица Димитрова.