Volkswagen обнови един от най-евтините си автомобили

Рестайлинг версията на модела Virtus на практика представлява преработено и опростено шесто поколение на Polo. Автомобилът е базиран на платформата MQB-AO и е предназначен основно за развиващите се пазари. Мнозина чакат Virtus 2023 да се появи в продажба, а от компанията дават индикации, че той ще бъде представен съвсем скоро в 25 страни, главно в развиващите се пазари.

Датата на пускане на пазара на най-евтиното VW обаче все още не е известна. Предположенията са, че в зависимост от пазарите и оборудването тази кола ще се продава на цени, вариращи в диапазона от 10 хиляди до 20 хиляди евро.

Новият модел ще бъде още по-просторен, предлагайки на потребителите повече комфорт както за водача, така и за пътниците. Размерите на обновения Virtus също са известни: дължина – 4 561 мм; широчина – 1 752 мм; височина – 1 507 мм; междуосие – 2651 мм; багажно отделение – 500 литра.

Дизайнът на новия Virtus следва класическия стил на Volkswagen. Тънката решетка е свързана с фаровете от двете страни, като фаровете използват C-образни LED дневни светлини. Налични са и фарове за мъгла от двете страни. В същото време всичко е максимално опростено, няма модни дизайнерски елементи.

По отношение на мощността новата кола ще се задвижва от трицилиндров еднолитров двигател с мощност 115 к.с. и четирицилиндров 1.5-литров мотор с мощ от 150 к.с. Първият ще е съчетан с 6-степенна механична или 6-степенна автоматична трансмисия.

“Старшият” двигател също ще работи или с 6-степенна механична трансмисия, или със 7-степенен робот с двоен съединител. Очаква се моделът да е с нелошо оборудване, тъй като марката обещава да инвестира много в тази новост./ fakti.bg