Volkswagen загатна за суперкар с 680 коня

Моделът ще бъде на ток

 

През годините от Volkswagen са показвали различни концепти със спортна насоченост като например W12 Nardo или пък XL Sport с двигател от Ducati V2. За съжаление нито един от тях не е достигал до серийна форма и те просто остават в историята на марката като единични бройки. Това, обаче, може да се промени съвсем скоро, тъй като германците намекнаха за направата на нов спортен автомобил с рекордна мощност.

От компанията заявиха, че разработват собствени електрически задвижвания, включително батерии и електромотори. Освен това, инженерите от Волфсбург са се включили в направата на инвертори и системи за термално разпределение, които позволяват адаптирането към традиционни електромобили и дори спортни коли.

Бранда разкрива, че се работи над обещаваща технология за следващото поколение електромобили, които ще бъдат построени върху еволюция на днешната платформа МЕВ. От Volkswagen разкриват, че потенциална спортна кола с нулеви емисии и над 500 киловата е съвсем възможен проект. Конвертирайки това в конски сили, то това означава около 680 конски сили и навлизане в територията на Porsche Taycan.

Новата платформа носи вътрешното название МЕВ Evo и ще помогне на Volkswagen да намали разходите за разработка с около 20%. Въпреки, че именно върху тази платформа ще видим спортния електромобил, то от компанията ще се насочат към други сегменти, които вероятно ще бъдат много по-печеливши./ fakti.bg