Volkswagen показа външния вид на новия Multivan

Седмото поколение на минивана с функции от своите предшественици дебютира през юни

Подразделението за лекотоварни автомобили на Volkswagen публикува поредица от дизайнерски скици, които дават представа за външния вид на седмото поколение на минивана Multivan (индекс T7). Премиерата на автомобила ще бъде в средата на юни.

Съдейки по изображенията, миниванът ще има модерен дизайн с някои елементи, заимствани от предшествениците си. Например хоризонталната лента по цялата каросерия е препратка към Multivan T3 (произвеждан от 1979 до 1992 г.), докато леко изпъкналият, опънат капак напомня на модела от четвъртото поколение (1990-2003 г.).

По-рано имаше изображения на интериора на новия автомобил, които ще бъдат изпълнени в духа на осмия Volkswagen Golf. Миниванът ще има подобна комбинация от виртуални инструменти и мултимедиен сензорен дисплей, комбинирани в солиден дълъг екран. За повече място в предната част на салона предавателният лост на скоростната кутия ще бъде направен електронен.

Третият ред седалки с масивен диван ще бъде заменен с отделни столове с лек дизайн, които могат да бъдат свалени или преместени по-близо до втория ред.

Заедно със смяната на поколението, Multivan ще бъде прехвърлен върху модулната платформа MQB, която е в основата на повечето съвременни модели на концерна Volkswagen. Гамата от силови агрегати ще включва традиционни бензинови и дизелови двигатели, както и хибридни двигатели./ ams.bg