Юношите на “Рилецо” затвориха шестицата на финалите в столицата след 74:84 от “Дунав”

Миро Васов (в син екип) записа внушителен дабъл-дабъл срещу отбора от Русе.

 

 

“Рилски спортист” се размина с място в тройката на републиканските финали за юноши в столичната зала “Триадица”. Момчетата на Даниел Клечков първо удариха по инфарктен начин връстниците си от “Левски” (71:69), а след това отстъпиха със 74:84 на “Дунав” в спора за 5-ото място и в крайна сметка трябваше да се задоволят с шестата позиция.

В препъникамък за самоковци срещу коравия състав от Русе се превърна третата част, която те загубиха с 8:20. През останалото време представителите на рилския град бяха равностойни на противника, а на полувремето дори водеха с една точка (42:41) благодарение на дуото Георги Вучков – Мирослав Васов. Първият изпъкна с 19 точки и 12 борби, а капитанът завърши срещата с паметен КПД от 34 пункта, набран от 34 т. и 12 овладени топки в подкошието.

Двуцифрено изражение от точки постигна и Кристиян Колев (14), но приносът на останалите играчи не бе особено голям и така “Рилецо” остана шести в крайното подреждане в тази възрастова група.

Шампионския трофей вдигна “БУБА баскетбол”, надвил в директен сблъсък за титлата достойния си опонент “Академик” (Сф) с 82:79. Трети завърши ЦСКА, надиграл в спора за бронза “Черно море Тича” със 73:66.