Monday, July 22, 2024
HomeНовиниСвятЖертвите от труса в Мексико достигнаха 90, ново земетресение в залива Теуантепек

Жертвите от труса в Мексико достигнаха 90, ново земетресение в залива Теуантепек

 

След мощното земетресение в Мексико отпреди три дни броят на жертвите вече е най-малко 90. Службите за справяне с извънредни ситуации в южния мексикански щат Оаксака съобщиха в събота вечер, че само там до момента е потвърдена смъртта на 71 души.

Най-малко 15 са загиналите в съседния щат Чиапас според местните власти, а в намиращия се малко по на север щат Табаско има потвърдени 4 смъртни случая.

Трусът с магнитуд 8,1 бе регистриран в Тихия океан край бреговете на Чиапас в четвъртък. Той бе по-силен от опустошителното земетресение през 1985 г., което разруши цели квартали в столицата Мексико и взе около 10 000 жертви. Този път обаче броят на загиналите е далече по-малък, защото южната част на страната е по-слабо населена.

Спасителните работи след труса в четвъртък продължават. Повечето хора от засегнатите райони все още лагеруват на открито и се страхуват да се завърнат по домовете си, защото се опасяват, че техните конструкции са отслабени и те могат да рухнат от продължаващите вторични трусове.

Междувременно вчера ново земетресение със сила от 5,7 по скалата на Рихтер бе регистрирано край бреговете на Мексико, предадоха световните агенции. То е ударило залива Теуантепек.

Епицентърът е бил на дълбочина от 53 км.

Не се съобщава за загинали и пострадали хора. Въпреки това броят на жертвите в Мексико продължава да расте.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular