Жители на бл. 3 в жк „Самоково”: Домовете ни са като нови след санирането от фирма „Изоглас Строй“ ООД на Иво Кусев, олющените мазилки ги няма

Техническият ръководител Гинчо Гинев: Работим с много качествени материали, животът на сградите ще се удължи с 30-40 г.

Санирането на блок 3 в самоковския квартал „Самоково“ върви с най-добри темпове в Софийска област. Осеметажният блок № 3 с входове А, Б и В в жк „Самоково” са като нови, похвалиха се жителите. Сградата се санира по Националната програма за енергийна ефективност.

„Обликът на блока няма нищо общо с преди. След ремонта, извършен от фирмата на Иво Кусев, е като нов. Предстои още работа, но момчетата работят бързо и качествено. За нула време санираха блока. Работи се по външно саниране, сменени са прозорците ни и на входовете, и в мазетата, монтирани са лампи с фотоклетки и още с влизането светва. Освен това се боядисват общите коридори със стълбищата. Там имаше и кабели, които се поставят в кутии. Вече ги няма олющените мазилки”, сподели Иван Маринков от бл. 3, ет.3, вх Б. Негова съседка Снежана Георгиева допълни: „В началото хората бяха малко скептични, не бяха сигурни какво ще се получи, но сега всички са доволни. Не може да се каже, че има проблеми по време на изпълнението, строителната фирма излезе сериозна” –казва Георгиева.


„Как да не сме доволни, доволни сме, всичко ми е сменено без пари“ – радва се дядо Любен, собственик на апартамент в блока. Неговият съсед Владимир допълва, че трудно става такова мащабно строителство, особено при този блок, който е на 50 години, но строителите се справят.
Теменужка Здравкова също одобри със задоволство работата на фирмата: „Хората много работят, прекрасни момчета са, млади, силни и точни. Не спират въобще да работят, виждам ги даже и неделя да се трудят”. Живеещите са на едно мнение – строителната фирма „Изоглас Строй“ ООД извършва бързо и качествено санирането на блок 3 в квартал ”Самоково ” в Самоков.

Столичният строителен предприемач Иво Кусев спечели обществената поръчка на стойност 801 394 лв. за саниране на жилищния блок по Националната програма за енергийна ефективност и впечатлява с прецизното си изпълнение. Над 30 работници са ангажирани с работите на фирмата. Едно от звената е от гр. Самоков, има бригади от Гоце Делчев, Благоевград, Белица, а също и работници, които от години работят във фирмата.

Управителят на фирмата е поверил на Ангел Радков –Апи да контролира всички дейности на обекта. Строителството се изпълнява под ръководството на техническия ръководител  Гинчо Гинев. Екип на „Вяра” разговаря лично с техническия ръководител Гинев. Ето какво заяви той: „Националната програма за енергийна ефективност има важни социални и икономически ефекти за населението. Санирането гарантира 30-40 години по-дълъг живот за жилищните сгради. Това е програма, създадена на 100% за гражданите, за да могат хората да живеят по-добре. Обещавам блок №3 да бъде един от най-хубавите в града и когато го завършим, всички ще се убедите в това, а дотогава остават броени дни. Тук всички майстори са се доказали в годините, добре платени са и работят с желание. Хората, които живеят тук, вие ги чухте и се убедихте, че са истински щастливци“.

Отговорникът на обекта Тони Велинов от Самоков поясни за “Вяра“: „Изпълняват се на три входа по осем етажа към 3 500 кв.м нов 10 см външен топлоизолационен пълен пакет „Бауцем“, подменя се хидроизолацията на покрива, поставяме инсталация за мълниезащита. Ние си подменяме и дограмата, няма подизпълнители. Дограмата е с висок коефициент на топлопроводимост, немска, 5- камерна с К стъкло. Укрепихме всички балкони с фундамент и пети. Извършваме ремонт на тавански помещения, подменяме елинсталацията. Правят се противопожарни ивици, освежаване на входовете, подмяна на дограмата в общите части, противопожарни врати към мазетата, таваните и се изолират. Подменя се също и осветлението на общите части с плафони с датчик за движение“ – разказа Велинов.

Строителите Борис Димчев и Иван Зорилов на свой ред обясниха, че редовно получава възнагражденията си. „Заплатите са за всеки различни, щом сме от толкова години във фирмата, значи сме доволни. Важното е, че заплатите се плащат навреме, а шефът ни е невероятен човек. Заплаща квартирите на колегите, които са от по-далечни градове. Горд съм, че аз и моят екип се справяме перфектно. Работим с хъс и желание. Хората, които живеят в блока, са ни признателни. Нямаме никакви проблеми. Всички заедно се радваме. Строителството е на високо ниво, защото работим с качествени материали и се стараем в работата” – допълни негов колега.

Жителите на блок 3 споделиха пред „Вяра“, че с нетърпение очакват новата визия на дома си. До края на месец септември фирмата трябва да приключи ремонтните дейности.