Звездата на „Соколец” Даниела Жаркова с титла и две втори места на държавното по ориентиране край Юндола

Жаркова стартира по впечатляващ начин 2018 година.

Самоковката Даниела Жаркова стана държавна шампионка по ориентиране на републиканското първенство, състояло се в местността Кантара между Юндола и Белмекен. Жаркова стъпи на най-високото стъпало на подиума в спринта при жените до 45 г. Дани допълни колекцията си от отличия и с два сребърни медала в средната и дългата дистанция. И в двете надпревари представителката на рилския град бе изпреварена от Илияна Бургова („Руен-92”, Кн).

Съгражданинът на Жаркова – Боян Софин, изпъкна с бронз и две сребра. Софин, който е студент в НСА в столицата, стъпи на подиума с трети резултат в средната дистанция, като изостана на 9 мин от първенеца и абсолютен фаворит Станимир Беломъжев.

Боян подобри още повече представянето си в дългата дистанция на 11 км, ставайки вицешампион с време 1:16,55 ч – на 2 мин зад победителя Николай Димитров от Велико Търново. Любопитното е, че четвърти тук остана големият ориентировач и планински бегач Кирил Николов-Дизела.

Боян Софин и друг самоковец – Петър Доганов, заедно с Борис Йосифов осигуриха впоследствие сребърно отличие за своя тим „НСА-Сивен” в щафетата, която бе спечелена от триото на СКИ „Хемус” (Троян).